Son Çocuk Cinayetinin Arkasından Yine Üvey Anne Çıktı

Şanlıurfa`nın Siverek ilçesinde kaybolduktan 2 gün sonra bulunan 4 yaşındaki çocuğun, üvey annesi tarafından öldürüldüğü iddia edildi.

Üvey anne ve ona yardımcı olan bir kuzeni tutuklandı.

Geçtiğimiz aylarda İstanbul`da üvey annesi tarafından vahşice katledilen Şanlıurfalı Fırat`tan sonra Şanlıurfa`da yine üvey anne vahşeti yaşandı. Şanlıurfa`nın Siverek ilçesinde kaybolduktan sonra cesedi bulunan 4 yaşındaki A.Y.`nin öldürümesiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan çocuğun babası ile imam nikahlı olan Zeliha G.`nin ardından jandarma ekipleri, A.Y.`nin teyzesinin de aralarında bulunduğu 5 kişiyi daha gözaltına aldı.


ÇELİŞKİLİ İFADELER ŞÜPHEYİ ARTTIRDI
Alınan bilgilere göre, üvey anne Zeliha G. emniyet güçlerine çelişkili ifadeler verdi. Jandarmada sorguları tamamlanan zanlılardan C.G, M.G. ve K.G. savcılıkça tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, çelişkili ifadeleri ile dikkatleri çeken Zeliha G. ile amcasının oğlu Sinan G. ve çocuğun teyzesi P.K. mahkemeye sevk edildi. Zanlıların adliyeye getirilişi ve çıkarılışında jandarma ve polis ekipleri yoğun güvenlik önlemi aldı.
Zanlıların çelişkili ifadeleri mahkemede de devam etti. 12 saat süren mahkemenin ardından cinayeti işlediği iddia edilen Zeliha G. ile ona yardımcı olduğu ileri sürülen kuzeni Sinan G. tutuklandı. P.K. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
12 saatlik mahkemenin ardından katil zanlısı olduğu öne sürülen üvey annenin suçunu itiraf ettiği iddia edildi. Adliyeye bir bebekle geldiği ve aynı bebekle cezaevine gönderildiği öğrenilen üvey annenin, çocuğu neden öldürdüğü ise öğrenilemedi.
Ölen çocuğun annesi Songül K. çocuğunun daha öncede üvey annesi tarafından darp edildiğini söyledi. Acılı anne, kumasının idamını istedi.
Siverek`in Kalfalar mezrasında anne ve babası ayrı yaşayan 4 yaşındaki A.Y., 18 Eylül`de evlerinin yakınlarında oynarken kaybolmuştu. Çocuğun cesedi jandarma ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerince 2 gün sonra mezraya birkaç kilometre uzaklıktaki bir çuval içinde bulunmuştu.