Pazarcık Kaymakamı Okulları Ziyaret Etti

Pazarcık Kaymakamı Mustafa Sarıkaya, Milli Eğitim Müdürü Sıddık Şirikçi ile birlikte ilçe merkezindeki okulları ziyaret etti.

Pazarcık Kaymakamı Okulları Ziyaret Etti

Kaymakam Sarıkaya, ziyaret ettiği Pazarcık Anadolu Teknik Lisesi ile Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi (METEM)'deki sınıflarda derslere girerek öğrencilere çok çalışmalarını söyledi. Okuldaki incelemelerinin ardından öğrencilerle buluşarak bir süre sohbet eden Sarıkaya, kendisinin de bir meslek lisesi çıkışlı olduğunu belirterek öğrencilerin sınav zamanında kesinlikle morallerini bozmamalarını istedi.

Öğrencilere hitaben konuşan Sarıkaya, "Pazarcık'ın en büyük varlığı sizsiniz, ne madenler ne ormanlar, ne sular, ne başka bir şey, Pazarcık'ı geliştirecek, daha ileriye götürecek en büyük varlıklarımız çocuklarımızdır. Dolaysıyla sizlerin eğitimleri ve iyi yerlere gelmeniz bizim için önemli konudur. Çocuklarımızın en iyi bilgiyi almalarını ve ülkemize faydalı birey olmalarını sağlamak için kaynaklarımızı en iyi şekilde kullanacağız. Devletin bütün imkânlarını kullanarak sizler için harcayacağız." dedi.

Eğitim ve öğretimde kalitenin artması için her türlü desteği vereceklerini söyleyen Kaymakam Sarıkaya, öğretmenlere de büyük görevlerin düştüğünü söyledi. Sarıkaya, "Biz kaliteyi arttırmak için elimizden geleni yapacağız ama işin bundan sonrası ise öğretmenlerimize kalıyor. Okul yöneticilerimiz ve öğretmenlerimiz de performanslarını ortaya koyarak ilçemizin eğitim seviyesini yükseltmek ve mevcut durumdan daha ileriye götürmek için emek ve çaba sarf etmelidirler" şeklinde konuştu. Ödenek yokluğundan dolayı zaman zaman sıkıntı çektiklerini belirten Okul müdürü Mehmet Akgül, sıkıntıya rağmen Pazarcık'ta sanayide söz sahibi olduklarını belirtti. Öğrencilerin mezun olduğunda iş vermek isteyenlerin sıraya girdiğini belirten Akgül, “Şu anda Pazarcık'ta soğuk kaynaktan tutun da demir doğrama ve mobilya olmak üzere bütün sanayi kesiminde söz sahibiyiz okulumuzu bitiren öğrencimizin bir nevi işi hazır” dedi. Metem in ödenek yokluğundan dolayı çok sıkıntılar çektiğini belirten Akgül idari personel olarak işin üstesinden geleceklerini belirttiler. Yaklaşık 2 saat okulu gezen Kaymakam Sarıkaya, okuldan ayrılırken imkansızlıklara rağmen eğitim ve öğretime devam eden öğretmenleri tebrik ederek sıkıntıları ellerinden geldiğince çözme sözü verdi.