Of Diyaliz Merkezi Yeni Yerinde Hizmete Başladı

Trabzon`un Of ilçesinde Devlet Hastanesi`nin bodrum katında bulunan ve morgun yanında hizmet veren Of Diyaliz Merkezi, modern bir mekana kavuştu.

Of Diyaliz Merkezi Yeni Yerinde Hizmete Başladı
Merkez, Gürpınar beldesindeki hastanede hizmet vermeye başladı.

Of Kaymakamı Tuncay Sonel, yaptığı açıklamada, diyaliz merkezinin daha önce insan ve çevre sağlığına elverişli olmayan bir ortamda hizmet verdiğini hatırlattı.
Merkezin bodrum katında morgun yanı başında ve nem oranının yüksek olduğu bir yerde insanı rahatsız edici bir ortamda bulunmasının tuhaf olduğunu kaydeden Sonel, bu nedenle Gürpınar beldesindeki hastanenin bir bölümünü standartlara uygun modern yeni bir diyaliz merkezine dönüştürdüklerini söyledi. Merkezin hafta sonu da dahil yöre halkımızın hizmetine sunulduğuna kaydeden Sonel, bu süreçte emeği geçenlere teşekkür etti.

Of Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. İdris Kurtuluş ise hastaların diyalize girme durumunu göz önüne alarak hafta sonu seri bir şekilde taşınmayı gerçekleştirdiklerini belirtti.
Dr. İdris Kurtuluş, zor şartlar altında hizmet verdikleri diyaliz merkezini çok daha güzel şartlara getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.
Kurtuluş, ”Daha önce 80 metrekare alan üzerinde nem oranının çok yüksek olduğu ve zor şartlarda hizmet vermeye çalıştığımız diyaliz merkezimiz, artık 700 metrekare alan üzerinde ve yönetmeliğin tüm şartlarının uygun bir şekilde beş yıldızlı otel konforuyla hizmet verecek." dedi.

Öte yandan yeni açılan diyaliz merkezinde acil bakım ve tedavi odası, her hasta için giyinme ve soyunma odaları, özürlü tuvaleti, hepatitli hastalar için özel lavabo ve tuvalet, özel olarak hazırlanmış acil müdahale ve tedavi odası, iki adet hasta asansörü, idari bölüm, hemşire ve doktor odası ile misafir konaklama odaları gibi birimler de bulunuyor.