Muşlu Öğrencilerin Hayalleri Gerçek Oldu

Muş Valiliği koordinasyonunda Öğretmenler Derneği tarafından yürütülen ve Devlet Planlama Teşkilatı tarafından SODES kapsamında finanse edilen ‘Takdirim Beni Tatile Götürüyor’ adlı proje kapsamında 250 öğrenci ve 15 eğitimci Bursa-Çanakkale-İstanbul gezilerini tamamladı.

Muşlu Öğrencilerin Hayalleri Gerçek Oldu

Elazığ, Kayseri, Konya, Ankara, Bursa, Çanakkale ve İstanbul’u gezen öğrenciler, yoğun bir programı tamamlayarak okullarına geri döndü. Özellikle Bursa, Çanakkale ve İstanbul’un tarihi kültürel mekânlarını doya doya gezdiklerini söyleyen öğrenciler, Bursa’da Yeşil Türbe, Ulu Cami, Tophane, Söğütte Osmanlı Devleti’nin kuruluş yerini, Çanakkale’de Gelibolu Yarımadası'nı baştan sona gezdiklerini belirtti.

Tarihin şanlı mekânlarını en küçük detayına kadar öğrencilere anlatıldığını söyleyen Muş Öğretmenler Derneği Başkanı Cemil Asi, gezinin amacına uygun geçmesi için her türlü fedakârlıkta bulunduklarını kaydetti. Asi, “Atalarımızın tarihe altın harflerle yazdıkları kardeşlik destanı en ince ayrıntısına kadar işin uzmanı kişiler tarafından anlatıldı. İstanbul’da Ayasofya, Sultanahmet, Beyazıt, Tophane, Eyüp, Süleymaniye, Suriçi, Yerebatan Sarnıcı ve İstanbul Boğazı'nın o eşsiz güzelliğini görme imkânına sahip oldular.” dedi.

Takdir belgesi almış, maddi imkanları yetersiz, şehre entegre olamayan, köy yaşantısı ve şehir yaşantısı arasında mücadele veren öğrencileri tespit ederek proje kapsamına dahil ettiklerini belirten Asi, şunları kaydetti: “Proje kapsamında öğrenciler ülkemizin Türkiye tarihi açısından önemli yerlerine götürülerek sosyal çevre ve sosyal toplumla barışık bir şekilde entegre edilmeleri sağlanmıştır. Sene boyunca derslerinde başarı göstermiş ve takdir belgesi almaya hak kazanmış, maddi düzeyleri düşük öğrencilerimiz, Türkiye tarihinin dönüm noktaları olan Söğüt, Bursa, Çanakkale ve 2010 Avrupa kültür başkenti İstanbul’a götürüldü. Böylelikle bu öğrenciler zihinlerinde Malazgirt-Söğüt-Çanakkale üçgeninin önemini kalıcı şekilde kurabildiklerine inanıyoruz. Bu gezi ile öğrenciler başarıya rağmen ekonomik güçlüklerin verdiği eziklik ve sıkıntıları bir nebze de olsa üzerinden atmış oldular. Bunun yanı sıra tatile giden öğrenciler gittikleri yerlerdeki tarihi ve turistik zenginlikleri yakından görme ve yeni arkadaşlıklar kurma şansını da yakalamış oldular.”
Öğrencilerin yaptığı bir haftalık bir tatilin onlar için ödülden öte bir rüyanın, bir hayalin gerçekleşmesi anlamına geldiğini belirten Asi, Onlara sunulan bir haftalık bir tatil imkânın bölgede ve Muş’ta terör, cehalet ve fakirlik nedeniyle oluşan kara bulutların dağılmasına katkı sunduğunu ifade etti.