Rusya Muhalefeti Putin`in Başkanlığa Adaylığını Protesto Etti

Rusya Başkanı Dimitriy Medvedev`in önümüzdeki yılın Mart ayında yapılacak devlet başkanlığı seçimlerinde Başbakan Putin`in devlet başkanlığına adaylığını açıklaması Rusya muhalefetini çileden çıkardı.

Rusya`nın önde gelen radikal muhalefet örgütleri tarafından dün Moskova`nın Puşkinskaya meydanında düzenlenen gösteride Başbakan Putin ve Devlet Başkanı Medvedev`den bir daha görevlerini bırakmaları istendi. Ellerinde "Seçim bulunmayan seçimlere hayır", "Medvedev`i Putin`le, Putin`i Medvedev`le değiştirmek boşuna zaman harcamaktır", "Putin-Rusya`nın sonudur", "Ben Putin`siz Rusya`dan yanayım" gibi sloganlar içerikli posterler açan göstericiler, "Putin defol" sloganları attı.

Yapılan konuşmalarda Rusya`da nüfusun yüzde 20`den fazlasının yoksulluk sınırı altında yaşadığına ve milyarder sayısının hızla arttığına dikkat çekilirken, Putin yönetimindeki yolsuzluk sisteminin bundan sonra daha 12 yıl devam etmesinin kabul edilemez olduğu dile getirildi. Vatandaşları Putin rejimine karşı örgütlenmeye çağıran konuşmacılar, parlamento ve başkanlık seçimlerine de boykot çağırısında bulundular.

İHA`ya açıklamada bulunan Sol Cephe Koordinatörü Konstantin Kosyagin, "Medvedev`in aldığı kararı çok olumsuz bir karar olarak değerlendiriyoruz. Bu karar bizi yeniden 12 yıl daha polis devletine geri götürüyor. Putin, eski istihbarat görevlisi olduğu için muhalefete göz açtırmayacak. Bugünkü miting için de hepimizi hapse atacağından eminim. Medvedev`in bu açıklaması Rusya`nın demokrasiden ne kadar uzak olduğunu bir daha ortaya koydu. Başkanlık konusunu kendi aralarında anlaşarak halkın seçim hakkınıresmen çöpe atmış oldular" dedi.
Kaynak: İHA