Milli Eğitim Müdürü Çınar: Manavgat`ta Derslik Açığı Kapatılacak

Antalya Manavgat Milli Eğitim Müdürü Muammer Çınar, 10 okulda 11 anasınıfı yapımı ile birlikte ilçede önemli ölçüde derslik açığının kapanacağını söyledi.

Milli Eğitim Müdürü Çınar: Manavgat`ta Derslik Açığı Kapatılacak

Manavgat`ta Namık Karamancı Fen Lisesi`nin eğitim ve öğretime başlaması ile okul sayısının 94 olduğunu belirten Muammer Çınar, Alanya`ya taşınan Manavgat Tutuklu ve Hükümlü Cezaevi yerine de anaokulu yapılacağını kaydetti.
Çınar, ilçede 2 bin 157 okul öncesi, 25 bin 585 ilköğretim ve 6 bin 887 ortaöğretim olmak üzere toplamda 34 bin 629 öğrencinin eğitim ve öğretim gördüğünü söyledi.
Okullarda öğretmen açığının bulunmadığını belirten Çınar, bu sene eğitim ve öğretime başlayan Namık Karamancı Fen Lisesi`nde okuyan 104 öğrenciden 80`nin Manavgat`tan olduğunu ifade etti.
Çınar, "Antalya`nın ilçeleri arasında Manavgat`ın Seviye Belirleme(SBS) ve Yükseköğretime Geçiş Sınavı(YGS) başarı seviyesi çok yüksek. Geçen yılın üç yıl üst üste SBS birincisi Manavgat`tan çıktı. YGS`de ilk bine giren çok sayıda öğrencimiz var. Manavgat`a açılan yeni fen lisesi ile birlikte ilçedeki eğitim ve öğretim çıtasının daha üst seviyeye çıkacaktır. 10 okulda 11 anasını yapımı ve okul dışına alınması ile derslik açığı önemli ölçüde kapanacak." diye konuştu.
Manavgat Belediyesi ile okul öncesi sınıf yapımı ile ilgili görüşmelerin devam ettiğini belirten Çınar, yapılacak derslik sayısının önümüzdeki günlerde netleşmesi ile birlikte sözleşme imzalayacaklarını kaydetti.