Arınç’a Brüksel`deki Türk Mahallesinde Sevgi Gösterisi

Belçika’nın başkenti Brüksel’de temaslarını sürdüren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, dün Türk mahallesi olarak da bilinen Schaerbeek’te yoğun ilgi ile karşılandı.


Arınç’ın resmi ziyaretlerinin dışındaki ilk durağı Brüksel Yunus Emre Türk Kültür Merkezi oldu. Merkezin Müdür Vekili Rahmi Göktaş`ın eşi Brüksel Bölge Milletvekili Mahinur Özdemir’in daveti üzerine gerçekleşen ziyarette Arınç`a Türkiye’den gelen heyet de eşlik etti. Anı defterini imzalayan Bülent Arınç, dünyanın pek çok ülkesinde benzer oluşuma gidildiğini hatırlattı. Kurumun Belçika’da birçok başarılara imza atacağına güvendiğini ifade eden Arınç, daha sonra Belçika Diyanet Vakfı’na geçti. Burada Profesör Halife Keskin tarafından kapıda karşılanan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a sokaktaki vatandaşların yoğun ilgisi oldu. Vakıf binasına girmeden önce sokakta biriken kalabalığa yönelen Arınç, vatandaşların hatırını sordu. Kendisine gösterilen sevgiye, vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirerek karşılık veren Bülent Arınç, daha sonra vakıf binasında Belçika’da vazife yapan diyanet yetkilileriyle bir araya geldi. Akabinde hep beraber yakındaki Fatih Camisi`ne geçen Arınç’a yol boyunca yoğun sevgi gösterilerinde bulunuldu.
Arınç, Belçika emniyetinin aldığı yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde Fatih Camisi`nde Cuma namazını kıldı. Arınç, namaz çıkışında tokalaştığı insanlara, "Sizlere Türkiye’den selam getirdim" dedi. Arınç`ı taşıyan konvoy, Türk mahallesinden vatandaşların alkışları arasında ayrıldı.