Adana`da Kesintisiz Kur`an-ı Kerim Eğitimi Verilecek

Adana’nın merkez ilçe Seyhan Müftüsü Halil Uzun her yaşta, her saatte ve herkese Kur`an-ı Kerim ve dini bilgiler derslerinin verileceğini bildirdi.

Adana`da Kesintisiz Kur`an-ı Kerim Eğitimi Verilecek
Uzun, “Dini eğitim belli saatler ile kısıtlı kalmayacaktır.” dedi.
Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun`da yapılan değişikle Kur`an kurslarına yaş sınırlaması getiren düzenlemenin yürürlükten kaldırıldığını hatırlatan Uzun, isteyen herkesin farklı saatlerde Kur`an-ı Kerim eğitimi alabileceğini açıkladı. Öğlen araları, akşam saatleri ve hafta sonlarına ders konulabileceğini ifade eden Uzun, kadınların, çocuklarının okula gidiş–geliş saatlerinde, eşlerinin eve dönüşlerinde dersten erken ayrılmak istediklerini, artık yeni düzenleme ile istenilen saatlerde bu talebin karşılanabileceğini kaydetti.
Hocaların dini bilgi edinmek isteyenlere zaten gönüllü olarak hizmette bulunulduğunu anlatan Uzun, bu projeyle hizmetin resmiyete dönüştürüldüğünü, ayrıca ek ders ücreti de verileceğini aktardı.

Seyhan Müftüsü Halil Uzun, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Artık herkes Kur’an-ı Kerimi öğrenmesi gerekir. Sistemin gayesi budur. Kur’an-ı bilmeyen hiçbir kimse kalmasın hedef budur. Nerede olursa olsun 12 kişi bir araya gelip de biz Kur’an öğrenmek istiyoruz dediklerinde oluşturdukları sınıfa bir öğretici göndererek onlara yardımcı olacağız. Kur’an’sız olmuyor. Nerede Kur’an varsa orada rahmet, merhamet, yardımlaşma ve paylaşma var demektir. Bu gün Kur’an Kurslarımız bunu sağlamaktadırlar.”