Chp'li Günaydın: Belediyelerimizin Yolsuzlukla Anılmasından Rahatsısız

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, partisine bağlı belediyelerin bir kısmının yolsuzluklarla anılmasının kendilerini rahatsız ettiğini söyledi.

Chp'li Günaydın: Belediyelerimizin Yolsuzlukla Anılmasından Rahatsısız
Günaydın, Muğla'daki Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde milletvekilleri, CHP İl Başkanlığı ve Muğla Belediyesi tarafından düzenlenen CHP Muğla Çalıştayı'nın ikinci günündeki ''Yerel Yönetimlerin Konumu ve Sorunları'' başlıklı bölümde konuştu.

CHP'li belediyelerden bir kısmının kamuoyunda yolsuzluklarla anılıyor olmasının kendilerini rahatsız ettiğini dile getiren Günaydın, şunları söyledi: ''Bu kabul edilebilir bir şey değil. Bu alanda sıfır tolerans sahibi olmalıyız. Bu alanda kendisine özeleştiri yapmayarak daha doğru noktaya çekmeyenlerin üzerine gideceğiz. Türkiye'nin 81 ili için hayati önem taşıyan yerel yönetimlerde hukuki, siyasal ve teknik sorunların farkındayız. Bunları çözebilecek kadrolarımız var. CHP, yerel yönetimlerde öteden beri başarılı performans gösterebilen bir insan kaynağına sahiptir.''
AK Parti hükümetleri döneminde yerel yönetimlerle ilgili çeşitli düzenlemeler yapıldığını dile getiren CHP Genel Başkan Yardımcısı, bunlardın 16’sının büyükşehir statüsünde olduğunu söyledi. Günaydın, ''Bu büyükşehir belediyelerinden dört tanesi CHP'li başkanlar tarafından yönetiliyor. İl belediyesi sayımız 11, toplam belediye sayımız da 9 Eylül 2011'de bize katılan üçüyle birlikte 437'ye çıkmış durumda. Bu yapının demokratik bir işleyiş biçimine sahip olup olmadığını görebilmek için Büyükşehir Belediye Kanunu'na dikkatle bakmak gerekiyor.'' dedi.

2014 yılındaki genel seçimde CHP'yi iktidar yapmaları gerektiğini kaydeden Gökhan Günaydın, “437 belediyemizin hem hizmet etkinliğini hem de yurttaşın memnuniyetini artırarak, yerel yönetimlerin iktidara giden yolu açtığı bilinciyle çalışmalarını kuvvetlendirmesi gerekiyor. Elbette genel merkez olarak bu çalışmalara destek vermek, eşgüdümlemek, arkadaşlarımızın ihtiyaçları olduğunda yanlarında bulunmak, gerektiği zaman proje desteği, gerektiği zaman hukuk desteği sağlamak hepimizin ortak görevidir.'' şeklinde konuştu.

Kurultaya CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, PM Üyesi Ercan Karakaş, Muğla milletvekilleri Tolga Çandar, Nurettin Demir ve Ömer Süha Aldan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, İl Başkanı Murat Tevfik Ünlü ve diğer partililer katıldı.