Giresun'da, Rabbani İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Afganistan'da dün intihar saldırısında öldürülen eski Devlet Başkanı Burhaneddin Rabbani için Giresun'da gıyabi cenaze namazı kılındı.

Giresun'da, Rabbani İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Anadolu Gençlik Dergisi (AGD) Giresun Şubesi tarafından Hacı Miktat Camii'nde öğle namazına müteakip organize edilen gıyabi cenaze namazına, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Derginin eski şube başkanlarından ve emekli Kur'an kursu öğretmeni Musa Çakı tarafından, kıldırılan gıyabi cenaze namazı sonrası bir basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklamasını okuyan Anadolu Gençlik Dergisi Giresun Şube Başkanı Cevat Aydın, Burhaneddin Rabbani'nin düzenlenen saldırı sonrası öldürülmesi olayını lanetlediklerini söyledi.

Aydın, "Ömrünü ümmetin vahdeti için harcayan azim ve mücadele timsali Burhaneddin Rabbani'ye Allah'tan rahmet diliyoruz." dedi.
Aydın şöyle devam etti: "AGD camiası olarak, Burhaneddin Rabbani hocamızın bombalı saldırıyla hunharca şehit edilmesini nefretle kınıyoruz. Bütün İslam âleminin başı sağolsun. Rabbimiz ona 'Rahim' sıfatıyla, katillerine de 'Kahhar' sıfatı ile muamele etsin. O'nun bedenini katledenler bilsinler ki, davası ve fikirleri ilelebet yaşayacaktır. İslam dünyasına ektiği tohumlar bir gün mutlaka yeşerecektir." dedi.
Basın açıklamasının ardından grup olaysız şekilde dağıldı.