AK Parti'li Canikli MHP'li Oğan'a sert çıktı

MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan katıldığı bir programda, "Hükümet tiyatroyu çok iyi yapıyor" dedi. AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli sert tepki gösterdi. Canikli, Çok çirkin, terbiye sınırlarını zorlayan ifadeler bunlar, çok ayıp. Oğan'ın bu ifadelerini kendi genel başkanına iade ediyorum" karşılığını verdi.

AK Parti'li Canikli MHP'li Oğan'a sert çıktı
TV8 ekranlarında yayınlanan Erkan Tan ile Başkentten programının bugünkü bölümüne önce MHP Iğdır Milletvekil Sinan Oğan sonra AK Parti Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli konuk oldu. Oğan, Başbakan Erdoğan'ın İsrail çıkışlarına "Tiyatroyu çok iyi yapıyor" dedi, Canikli sert tepki gösterdi. Canikli, Çok çirkin, terbiye sınırlarını zorlayan ifadeler bunlar, çok ayıp. Oğan'ın bu ifadelerini kendi genel başkanına iade ediyorum" karşılığını verdi.

AK Parti'li Canikli MHP'li Oğan'a sert çıktı

Arap Baharı üzerine değerlendirmelerde bulunan Oğan, "Arap Baharı deniyor ama ben onu sonbahar olarak algılıyorum. Çünkü orada yaprak dökümü var. İsrail ile bu tiyatral gösterinin niye olduğunu görüyorsunuz" diye konuştu.

Bunun üzerine söze giren Tan, "Başbakan hergün İsrail'e bir laf söylüyor ama" dedi.

Buna karşılık, "Tiyatro oynuyor. Tiyatroculardan özür diliyorum böyle bir benzetme yaptığım için. Ama Sayın Başbakan bilmiyorum hayatının herhangi bir döneminde tiyatro çalışması yapmış mıdır. Çok iyi beceriyor bunu" ifadelerini kullandı.

Oğan'ın ardından prorama konuk olan Nurettin Canikli'ye Tan bu ifadeleri sordu, Canikli'nin tepkisi sert oldu.

"Çok çirkin, terbiye sınırlarını zorlayan ifadeler bunlar, çok ayıp" diyen Canikli, "Bir siyasi partinin genel başkanına hakaret etmişseniz, bu başkaları da benim partimin genel başkanına hakaret edebilir anlamına geliyor. Tabi ben o tür ifadeleri kullanmıyorum. Ama kendi genel başkanına aynı ifadeyi iade etme hakkımız var şu anda. o hakkımı kullanmam gerekiyor. Sayın Genel Başkanımıza çok haksız, çirkin bir şekilde hakaret etmiştir ve aynı ifadeleri kendi genel başkanına iade ediyorum. Dolayısıyla ne söylemişse Sayın Bahçeli'ye aynen iade ediyorum. Bunun sorumlusu da kendi adamıdır" şeklinde konuştu.

Canikli, "Her şey konuşulur, her şey tartışılır ama hakaret edemezsiniz" dedi. Hakaretin fikir fakirliliğinin en önemli işaretlerinden bir tanesi olduğunu söyleyen Nurettin Canikli, "Fikriniz yoksa, söyleyeceğiniz mantıklı bir şey yoksa o zaman hakarete sarılırsınız. İşte bunların çok sık yaptığı gibi. Seçim dönemlerinde, öncesinde de buna benzer ifadeler kullandılar. Halbuki konuşalım, tartışalım. Hepimiz belli makama, belli olgunluğa gelmiş insanlarız. Eleştireceğiniz bir şey varsa elbette eleştireceksiniz ama hakaret edemezsiniz, terbiyesizlik yapamazsınız" diye çıkıştı. BEYAZ GAZETE