Bakan Eroğlu, Samsun`a İki Müjdeli Haber İle Geldi

Bir dizi etkinliklere katılmak ve bazı ziyaretlerde bulunmak üzere Samsun’a gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.

Bakan Eroğlu, Samsun`a İki Müjdeli Haber İle Geldi
Dr. Veysel Eroğlu, Samsunlulara iki müjdeli haber verdi.

Havayolu ile akşam saatlerinde Samsun’a gelen ve DSİ 7. Bölge Müdürlüğü’nde düzenlenen koordinasyon toplantısına katılan Bakan Eroğlu, koltukları boş olan salonda Havza Ziraat Odası Başkanı Fahri Şahin’in sözleri ile şaşkına döndü.

Boş olan salonun dolmasını beklemeden saatinde toplantıya gelen Eroğlu’nu karşısında gören Fahri Şahin kendisiyle tokalaşan Bakan`a, "Sayın Bakanım; ben size teşekkür ediyorum. Milletin toplanmasını beklemiyorsunuz. İşte biz böyle bakan istiyoruz. Halkın dilinden anladığınızı ve halkın içinde olduğunuzu gösteriyorsunuz. Birkaç seferde mektup yazdım size ve cevabını da aldım ben size teşekkür ediyorum." dedi.

Bir süreliğine sessiz kalan Bakan Eroğlu da, vatandaşa dönerek, "Biz hep halkın içindeyiz zaten." diyerek cevap verdi. Bu sözler üzerine yerine oturan Bakan Eroğlu, görevlilerden toplantının hemen başlatılmasını istedi.

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy’un açılış konuşmasının ardından kürsüye çıkan Bakan Eroğlu, örf ve adetler gereği hiçbir yere eli boş gitmediğini söyleyerek Samsunlulara iki müjdeli haberle geldiğini söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı bünyesindeki bir bölge müdürlüğünün de Samsun’a kurulacağını kaydeden Eroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Buradan bir müjde vermek isterim ki Samsun Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü merkezi oldu. Bunu ilk defa şu an açıklıyorum, bunun hayırlı olmasını diliyorum. Bu bölgedeki diğer iller de buraya bağlandı. Çünkü Samsun doğal ve tabi zenginlikler açısından çok önemli bir ilimiz. Bu sebeple bu müdürlüğü Samsun hak ediyordu, bu yüzden de 11’inci bölge müdürlüğü olarak cuma günü de imzalandıktan sonra göreve başlanacak.

Bakanlığımın bütün birimleri ile buraya büyük müjdelerle geldik. Sizler de biliyorsunuz bir bakan bir yere gittiği zaman eli boş gitmez. Bu bizim kültürümüzde var. Bir eve misafirliğe giderken mutlaka bir şey götürürüz, baklava veya lokum gibi. Geçen ben buraya gelirken ilave 10 milyon lira ödenekle gelmiştim. Biz 2011 ve 2012 yılını Samsun’da kesinlikle hamle yılı olarak ilan ediyoruz.

Bir diğer müjdemiz ise Doğu Karadeniz Kalkınma Projesi adı ile bir proje hazırlamıştık. Bu projede Samsun ili yoktu. Bakanlar Kurulu`nda diğer bakanların da desteği ile Samsun’u da dahil ettik. Dolayısı ile bu ilden Artvin’e kadar olan bölgede muhteşem bir kalkınma hazırlıkları yapılıyor."dedi.

Bakan`ın konuşmasının ardından basına kapalı bölümde birim amirleri, çalışmalar hakkında sunum yaptı.