"oturacağınız Evi Seçerken Güvenliği Kontrol Edin"

Hırsızlıklara karşı alınacak tedbirleri açıklayan Bursa İl Emniyet Müdürlüğü, genelde tasarımı iyi ve iyi bir yönetici tarafından yönetilen apartmanların müstakil evlere nazaran daha emniyetli olduğunu bildirdi.


Geliş ve gidişlerde birden fazla yol takip edilecek bir evde oturulmasının önemli olduğunun vurgulandığı emniyet açıklamasında, çıkmaz sokaklarda bulunan evleri kiralamaktan kaçınılması gerektiği belirtildi.


HAVALANDIRMA IZGARALARINA DİKKAT
Banyo, tuvalet ve diğer havalandırma pencerelerin en çok dikkat edilmesi gereken yerler olduğunun kaydedildiği açıklamada şu uyarılara yer verildi: "Apartmanlarınızın havalandırma boşluğuna açılan yerleri ve çatıya çıkış kapaklarını demirli olarak emniyete almalısınız. İş yerlerinizde bulunan drenaj veya havalandırma ızgaraları betona sağlam bir şekilde yerleştirilmelidir. Hırsızların karanlık veya loş ışıklı yerlerden hoşlandığını unutmayınız. Ev ve işyerlerinizin, sokak, bahçe ve merdivenlerinizin, özellikle hırsızın girişi için elverişli olan yerlerin mutlaka ışıklandırılmış olmasına özen gösteriniz. Evinize, sadece girmesi gerekli veya girmesini istediğiniz kişilerin girmesine izin verin. Eve girmesine gerek olmayan muhtelif pazarlamacılar, seyyar satıcılar ile kapınızın dışında görüşün. Kötü niyetli kişilerin evinizden çalmayı tercih edecekleri eşyaları görmesine fırsat vermeyin."
Bursa İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, geceleri istirahata çekildiğinde veya evden kısa süreli de olsa gerçekleşen ayrılıklarda pencerelerin kilitli olup olmadığının kontrol edilmesi gerektiği dile getirildi. Güvenden yoksun kapı ve pencerelerin hırsızları cezbettiğinin hatırlatıldığı açıklamada, "Özellikle yaz aylarında havanın sıcak oluşu nedeniyle birçok vatandaşımızın yapılan ikazlara rağmen balkon kapıları ve pencereleri açık vaziyette uyudukları görülmektedir. Bu durumlarda hiç değilse hırsızların ilk olarak yoklayacakları pantolon ve gömlek ceplerinizde, el çantalarınızda para ve ziynet eşyaları bulundurmayınız." denildi.