Bakan Nihat Ergün, Biga`da Fuar ve Festivalın Açılışını Yaptı

Güney Marmara’da üretilen birçok sanayi ürününün tanıtılması amacıyla, Çanakkale`nin Biga ilçesinde 2006 yılından bu yana düzenlenen Biga Ticaret ve Sanayi Festivali açıldı.

Bakan Nihat Ergün, Biga`da Fuar ve Festivalın Açılışını Yaptı
Tarım ve Hayvancılık Fuarı ile Ticaret ve Sanayi Festivali`nin açılışını, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün yaptı. 130 firmanın katılımı ve 850 standın kurulumu ile düzenlenen Tarım ve Hayvancılık Fuarı ile Ticaret ve Sanayi Festivali üç gün sürecek.

Fuar ve festival, Biga Belediyesi’ne ait 20.000 metrekarelik fuar alanında Biga Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde Biga Belediyesi, Biga Ticaret Borsası ve Biga Ziraat Odası ile birlikte düzenlendi. Açılış törenine, Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Nihat Ergün Nihat Ergün, AK Parti Çanakkale Milletvekilleri Mehmet Daniş, İsmail Kaşdemir, CHP Çanakkale milletvekilleri Serdar Soydan, Ali Sarıbaş, Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Biga Kaymakamı Fatih Genel, Biga Belediye Başkanı Mehmet Özkan ile çok sayıda davetli katıldı.
Festivalin açılış konuşması yapan Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tuncay Yaşar, "Türkiye`mizin 2023 vizyonuna uygun olması için elimizden geleni yapmalıyız. Fuara katılan tüm misafirlere ve katılımcılara desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ise şunları söyledi: "2023 Türkiye’sinde dünyanın ilk 10 ekonomisine sahip olan, bunu başarmış bir Türkiye olacaktır. Bu hedefe bütün ülke olarak başaracağız. Yakalanılan bu başarı sadece büyük illerimizle olmamalı, diğer illerle ve ilçelerimizle olmalı. Güçlü bir Türkiye bizim değil bütün dünyanın ihtiyaç duyduğu bir ülke olacaktır. Sanayide geliştiğimizde ekonomimiz de gelişmiş olacak, ekonomimiz geliştiğinde sanayi ve eğitime daha çok yatırım yapacağız."
Konuşmalarının sonunda, Biga`da faaliyet gösteren 2008, 2009 ve 2010 yılı kurumlar ve gelir vergisi ile ihracat şampiyonlarına plaketleri verildi. Bakan Ergün fuar alanında standları tek tek gezip ürünler hakkında bilgi alışverişinde bulundu.