Tarım Fuarına Katılımcı Firma Sayısı 550`ye Ulaştı

İzmir Kültürpark Fuar Alanı`nda bu sene 7.

`si düzenlenecek Uluslararası Tarım Sera ve Hayvancılık Fuarı`na 550 firmanın katılımı ve rekor seviyede ziyaretçi bekleniyor.
Bu sene 23-26 Eylül`de yapılacak 7. Uluslararası Tarım Sera ve Hayvancılık Fuarı (AGROEXPO) ve eş zamanlı düzenlenecek 3. Hayvancılık Teknolojileri ve Süt Endüstrisi Fuarı (ANİMALEXPO)`nın tanıtımıyla ilgili basın toplantısı düzenlendi. Orion Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tan, Kültürpark Fuar alanının yetersiz kaldığı için bazı firmaların stantlarını açık alanda kuracağını söyledi. Tan, katılımcı ve ziyaretçi sayısını her yıl önemli oranda artıran AGROEXPO`ya geçen yıl 489 firmanın katıldığını, 142 bin kişinin ziyaret ettiğini, bu yıl katılımcı sayısının 550`ye çıktığını, ziyaretçi sayısının ise 155 bin beklendiğini belirtti. Tan, ``Kültürpark`taki fuar binalarının yetersiz kalması nedeniyle 20`ye yakın firma hollerin önünde bulunan açık alanda stant açmak durumunda kalacak. Fuarın açılış törenini de açık alana kaydırmak durumunda kaldık. Türkiye`nin bu sektörde en iddialı fuarıyız. Ortadoğu`nun da en büyük tarım fuarı olmayı hedefliyoruz.`` dedi. Fuara girişlerin ücretsiz olduğunu, çevre il ve ilçelerden ziyaret sağlanması için 850 otobüslük bir organizasyon oluşturduklarını ifade eden Tan, fuara bu yıl 38 ülkeden alım heyetinin geleceğini söyledi.
İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal ise ilin potansiyeline dikkat çekerek, tarım üretim değerinde ikinci, bitkisel üretimde üçüncü, hayvansal üretimde ise dördüncü sırada yer aldığını kaydetti. Fuara gösterilen ilginin her yıl artmasının sevindirici olduğuna işaret eden Güldal, liman, ticaret ve turizm kenti İzmir`in tarım özelliğinin de unutulmaması gerektiğini sözlerine ekledi.