Abd`den Türk Enerji Şirketlerine 1 Milyon Dolarlık Hibe

ABD Ticaret ve Kalkınma Ajansı, Türk Enerji sektörüne 1 milyon dolara yakın hibe desteği verdi.

Abd`den Türk Enerji Şirketlerine 1 Milyon Dolarlık Hibe
Desteğin 201 bin 606 dolarını Başkent Elektrik Dağıtım şirketi kullanacak. Zorlu Enerji’ye Ege Bölgesi’nde Alaşehir Jeotermal santrali kurulması için 393 bin 927 dolar verilecek. Son olarak İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesine ise 403 bin 640 dolar hibe edilecek.
Enerji projesi için verilen hibe için Amerika Birleşik Devletleri Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Francisco Sanchez ve beraberindeki heyet ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Metin Kilci başkanlığındaki Türk heyeti, bakanlıkta bir araya geldi. Görüşmelerin ardından Kilci ve Sanchez şahitliğinde; Başkent Elektrik, Zorlu Enerji, İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi temsilcileri ile ABD Ticaret ve Kalkındırma Ajansı (US TDA) yetkilileri arasında imza töreni yapıldı.


KIBRIS AÇIKLARINDA PETROL ARAMA
Törenin ardından soruları cevaplayan ABD Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Sanchez, Kıbrıs Rum Kesimi’nin Doğu Akdeniz’de Amerikan şirketiyle petrol aramasına ilişkin soruya “İlk defa bu toplantıda duyuyorum. Bugünkü toplantıda Türkiye ile enerjiden karşılıklı nasıl yararlanabileceğine ilişkin çalışma yapıyoruz.” cevabını verdi.