Eylül Ayındaki 17 Yangında 33 Hektar Orman Alanı Kül Oldu

Bursa Orman Bölge Müdürlüğü verilerine göre, orman yangınlarının başında sigara izmariti ve piknik ateşi geliyor.

Eylül Ayındaki 17 Yangında 33 Hektar Orman Alanı Kül Oldu
Bu tür yangınların sonucunda sadece Eylül ayının 12 gününde 17 orman yangınında 33 hektar orman kül oldu.
Orman Bölge Müdürlüğü, sorumluluk alanında Ocak- Ağustos 2011 döneminde toplam 33 adet orman yangını çıktığını bildirdi. Bu dönemde 35,4 hektar orman alanı tahrip oldu. Bu yıl sadece eylül ayının ilk 12 gününde çıkan toplan 17 adet orman yangınında ise 33,28 hektar orman alanı kül oldu.
Orman yangınlarının büyük bölümü ihmal ve dikkatsizlik nedeniyle çıkarken, belirlenen yangın nedenlerinin başında ateş yakmak ve sönmemiş sigara izmaritinin yere atılması geliyor.

Vatandaşların istemeden de olsa dikkatsizlik sonucu ormanların yanmasına sebep olduğu belirtildi. 12 Eylül tarihinde Büyükorhan ilçesi Düğüncüler köyü Aliova Çayı kenarında Küçükdere mevkiinde çıkan orman yangını balık tutan kişi veya kişilerin yaktıkları ateşin söndürülmemesinden çıkması dikkatsizliği gözler önüne serdi.

Vatandaşları dikkatli olmaya çağıran Orman Bölge Müdürü Köksal Coşkun, önümüzdeki günlerin orman yangınları açısından riskli olduğunu söyledi.
Bu süreçte orman yangınına hassas bölgelerde yaşayan vatandaşların çok dikkatli olmalarını isteyen Coşkun, şu uyarılarda bulundu: “Bu hava hallerinde çıkan yangınların büyüme tehlikesi çok yüksektir. Vatandaşlar özellikle bugünlerde açık alanlarda her ne suretle olursa olsun ateş yakmamalı. Özellikle kırsal alanlardaki vatandaşlar, fırın, yemek pişirme ya da çamaşır yıkama amacıyla ateş yakmamalı. Düzensiz piknik yaparak, piknik alanları dışında ormanlarda piknik yapılmamalı ve mangal yakılmamalı. “
Köksal Coşkun, görülen her çeşit ateş ve dumanların mutlaka Alo 177 Orman Yangın İhbar Hattı`na bildirilmesi gerektiğini ifade etti.