Vergi Kaçırdığı İddia Edilen Güney Koreli Komedyen İstifa Etti

Vergi kaçırdığı iddia edilen Güney Koreli ünlü komedyen Kang Ho-dong, hakkında soruşturma başlatılınca televizyon dünyasına veda etti.



Güney Kore’nin 3 büyük kanalında ayrı ayrı programlar sunan ünlü komedyen Kang, geçtiğimiz hafta hakkında bir kaç yüz bin dolar vergi kaçırdığı iddiası ile soruşturma başlatıldı. Soruşmadan sonra Kang, “Anladığım kadarıyla vergiler ödenmemiş, lakin bunun sorumlusu ben değilim. Muhasebecimin hatalarından kaynaklanıyor.” diyerek kendisini savunmuştu. Soruşturma süresince Güney Kore’de magazinin ana konusunun kendisi olmasına dayanmayan ünlü komedyen, “Vergi problemini sebebi her neyse, televizyondan emekliye ayrılıyorum” diyerek veda etti.


Koreli komedyenin istifa etmesi, başta hayranları olmak üzere Güney Korelileri üzdü. Sunduğu yüksek reytingli komedi programlarının artık eski tadı vermeyeceğini düşünen izleyiciler, Kang’ın bir an evvel aklanıp dönmesini istiyorlar.

Öte yandan uzmanlar Kang’ın istifasının faydalarına vurgu yapıyorlar. İstifa ederek Kang’ın kendisini feda ettiğini düşünen televizyon eleştirmenleri, bu tavrı ile diğer ünlülerin daha etik davranacaklarını sağlamış olduğuna dikkat çekti. Ayrıca Kang’ın çok yetenekli olmasından dolayı bir çok komedi programında yer alması, yeni yeteneklerin çıkmasını doğal olarak engellediğini düşünen uzmanlar, böylece ekranların yeni yüzlerle tanışacağını belirtti.