Şırnak Belediyesi`nin Projesi Dika`ya Teslim Edildi

Şırnak Belediyesi`nin 2011 yılı Kentsel Yaşam Kalitesinin İyileştirilmesi Mali Destek Programı çerçevesinde hazırladığı `Şırnak`ta Sürdürülebilir Çevre Bilincinin Oluşturulması` projesi, Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Şırnak Yatırım Destek Ofisi`ne telsim edildi.

Şırnak Belediyesi`nin Projesi Dika`ya Teslim Edildi
Proje kabul edilirse Şırnak`taki sokak ve ana caddelerdeki çöp noktaları yeraltına alınacak. Şırnak Belediyesi`nin 2011 yılı Kentsel Yaşam Kalitesinin İyileştirilmesi Mali Destek Programı çerçevesinde hazırladığı `Şırnak`ta Sürdürülebilir Çevre Bilincinin Oluşturulması` projesi, Belediye Proje Koordinatörü Selim Üstün tarafından DİKA Şırnak Yatırım Destek Ofisi`ne teslim edildi. DİKA Şırnak Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Bedri Yay, 16 Eylül`e kadar gelecek projelerin hepsinin Yatırım Destek Ofisi`nde toplandıktan sonra ajansın merkezi Mardin`e teslim edeceklerini söyledi. Yay, "Mardin`debulunan ajans merkezimizde uzmanları tarafından idari ve uygunluk kontrolünün yapılmasının ardından idari ve uygunluk kontrolünden geçen projeler, mali ve teknik değerlendirmeye alınacak. Bu aşamada bağımsız değerlendiriciler görev almakta. Gelen projeler kimin uzmanlık alanında ise iki uzman görevlendirilerek ayrı zamanlarda kamera eşliğinde bir günde 100 projeyi geçmeyecek şekilde projeleri okumaları talep edilir. Başvuru rehberinde belirlenen tabloda belirtilen kriterlere göre projeler değerlendirilir.Projelerin belirlenmesinde iki bağımsız değerlendiricinin puanlarının ortalaması projenin puanı olur. Bu şekilde bütün projeler puanlandıktan sonra değerlendirme komitesine gider. Genel sekreterlik projeleri incelemeye alır ve projeler yönetim kuruluna sunulur. Yönetim kurulunda ise dört ilin valileri, belediye başkanları, il genel meclis başkanları ve TSO başkanları bulunmaktadır. Projeler aldıkları puanlarla birlikte Ajans Yönetim Kurulu`na sunulur ve bir şekilde karara bağlanır. Destek almaya hakkazananlar sözleşme imzalamaya davet edilir. Sözleşme imzalandıktan sonra da proje uygulama faaliyetlerine başlanır. Şu an Şırnak Belediye Başkanlığı`ndan gelen 2011 Kentsel Yaşam Kalitesinin İyileştirilmesi Mali Destek Programı ilk projesini `Şırnak`ta Sürdürülebilir Çevre Bilincinin Oluşturulması` projesi olarak teslim almış bulunmaktayız. Bu konuda Şırnak Belediye Başkanlığımıza başarılar diliyoruz. Umuyoruz ki bu projeler Şırnak`ta başarılı bir şekilde faaliyete geçer" dedi

Şırnak Belediyesi Proje Koordinatörü Selim Üstün ise, "Projenin amacı Şırnak`taki sokak ve ana caddelerdeki çöp noktalarının yeraltına indirmesidir. Artık çöplerin dışarıda görünmesini engellemek istiyoruz" diye konuştu.
Kaynak: İHA