Rektör Gönüllü: Kendini Geliştirmeyen Toplumlar Ezilir

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof.

Dr. Mustafa Talha Gönüllü, kendini geliştirmeyen toplumların diğer toplumlar karşısında ezileceğini söyledi.

Adıyaman Milli Eğitim Müdürlüğünün personellerine yönelik hizmet içi eğitim çalışmaları başladı.

Üniversite ile ortaklaşa düzenlenen program Adıyaman Üniversitesi Vehbi Koç Konferans salonunda yapılıyor. Eğitim programı 4 gün devam edecek.
Programda Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde çalışan 500 öğretmene, üniversite öğretim üyeleri tarafından çeşitli eğitimler verilecek.

Açılışta konuşan Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse, şehrin eğitim çıtasını yükseltmek için böyle bir çalışma başlattıklarını belirterek, bu programlarla eğitimde kalite adına önemli başarıların elde edileceğini beklediklerini söyledi.
Öğretmenlerin bu eğitim programından çok faydalanacaklarını belirten Alaköse, "Mayıs ayında ilimizin eğitim seviyesini yükseltmek için neler yapabiliriz diye bir toplantı düzenledik. Öğretmen arkadaşlarımızdan aldığımız eksikleri belirledik. Çözüm için Adıyaman Üniversitesi rektörü ile görüştük. Olaya çok sıcak bakarak destek vereceklerini söylediler. Bu fikrimizi hayata geçirip uygulayabilmek için eğitim fakültemiz, yöneticiler, öğretim görevlileri ile bir araya geldik." dedi.
Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü ise insanların sürekli gelişime ihtiyacı olduğunu belirtti.
Üniversite ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptıkları çalışma ile ilin eğitim açısından önünü açtıklarını ifade eden Gönüllü, "Eğitimde en büyük sıkıntı söylediklerimizin tefekkür edilmemesidir. Anlamaktan kaçıyoruz. Bizler Hz. Ali gibi olmalıyız. Bir harf gibi her zaman öğrenmeyi istemeliyiz. Hz. Ali bir harfi öğrenmeyi arzulamış. Biz de öyle olmalıyız. Sürekli kendimizi geliştirmek durumundayız. Siz öğretmenler, timsal olacaksınız. Sizler timsal olabilmek için örnek olmalısınız. Öğrencilerin karşısında örnek olacaksınız. Derslere zamanında girmelisiniz. Gerekli ciddiyeti mutlaka göstermelisiniz. Verdiğiniz ders mutlaka doyurucu ve karşınızdakilere uygun olmalıdır." dedi.

Gönüllü insanların sürekli gelişme içinde olduğunu belirterek, "Dünyamız gelişiyor. Durağan bir toplum, kendini geliştirmeyen bir toplum, her zaman diğerlerini takip etmek durumundadır. Ezilmek durumundadır. Ezilmemek için yönetilmemek için mutlaka kendimizi yetiştirmeliyiz. Bu konuda en büyük iş öğretici insanlara düşmektedir.Onun ben bu hizmet içi eğitim programlarına çok önem veriyorum. Bu eğitimden maksimum faydalanmanızı istiyorum.`` şeklinde konuştu.