En Büyük Otomobil Fuarı Kapılarını Açıyor

Dünya otomotivinin en büyük ve en etkin fuarlarından biri olan Frankfurt Otomobil Fuarı (IAA), bugün 64`üncü kez dünya basınına kapılarını açıyor.

17 Eylül`den itibaren de tüm ziyaretçilere açılacak olan fuar 25 Eylül`e kadar sürecek. Birçok Avrupa ülkesinde yaşanan ekonomik krizin gölgesini hissedecek olan Frankfurt Fuarı`nda 100`e yakın yeni model görücüye çıkacak.

Frankfurt Fuarı, Paris Otomobil Fuarı`yla dönüşümlü olarak iki yılda bir düzenleniyor. Hayli geniş bir alanda kurulan Frankfurt Otomobil Fuarı, özellikle ev sahibi Alman markalarının elektrikli modellerinin tanıtımına sahne olacak. Hafta içi 13, hafta sonu 15 Euro`ya girilebilen fuarın bu yılki sloganı ise “Gelecek standart olacak” şekilde belirlendi. Alman otomotiv sanayinin son yıllarda görmediği kadar hızlı büyüdüğü bir döneme rastlamasına rağmen bu yılki otomobil fuarının sönük geçmesi bekleniyor. Dünyanın en büyük otomobil pazarlarından biri haline gelen Çin`deki fuarlarda yeni model tanıtımının tercih edilmesi ve otomobil üreticilerinin yeni modelleri fuarları beklemeden kamuoyuyla paylaşması Frankfurt fuarının önemini azaltmasına neden oluyor. Yeni modellerin azalmasını üreticiler ihtişamlı stantlar kurarak kapatmaya çalışıyor.

Fuar alanında stantların kurulması için son iki aydır hummalı bir çalışma yürütülüyor. Alman otomobil üreticileri fuar için milyonlarca Euro yatırım yaparken fuar öncesinde de çeşitli satış kampanyaları düzenleyerek fuarda yüksek satış rakamları sunmaya çalışıyor. Bu yılki fuarda satışı yüksek olan otomobillerin yeni modellerinin tanıtımının yapılmayacak olması ilgiyi konsept otomobillere çekiyor. Frankfurt Otomobil Fuarının bu yılki yıldızının ise Volkswagen`ın en küçük modeli Up`ın olması bekleniyor. Piyasaya yeni girecek Up`ın küçük otomobil satışlarında patlama yapması bekleniyor.