Emniyet, Üniversite Öğrencilerini Teröre Karşı Uyardı

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri, öğrencileri teröre karşı uyardı.

Emniyet, Üniversite Öğrencilerini Teröre Karşı Uyardı

Kırıkkale Emniyet Müdürü Kadri Kartal, terör örgütlerinin üniversite gençliğine yönelik eleman kazanmasını önlemek için kayıt döneminde üniversiteye stant açmaya karar verdiklerini açıkladı. Kartal, stantta öğrencilere broşürler dağıtarak, terör örgütlerinin kitleleri kullanarak, toplumun huzur ve güvenliğini bozmaya yönelik eylemlerini önlemeyi amaçladıklarını söyledi.

Üniversite yerleşkesinde başlatılan bilgilendirme çalışmalarında, polis ile öğrenci ilişkilerinin geliştirilmesini hedeflediklerini belirten Kartal, "Yeni kayıtlar sırasında Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ortak bir çalışma başlattı. Açılan stantlarda, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü`ne bağlı ekipler, öğrencilerin suç örgütlerine yönelmelerinin önlenmesi, illegal örgütler ve bunların eleman temini ile propaganda faaliyetleri hakkında bilgilendirilmesi amacıyla `İllegal oluşumun gençlerimizi kullanmak için yürüttüğü faaliyetleri biliyor musunuz` başlıklı el broşürleri dağıttı." dedi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kayıt için gelen öğrenci ve öğrenci velilerine, `Uyuşturucu Bağımlılığı ve Zararları` konularını içeren el ilanları dağıtıldığını açıklayan Kartal, "Stant, öğrenci ve velilerce yoğun bir ilgi gördü. Yeni kayıt için gelen öğrencilere, ilimiz hakkında ve barınma ihtiyacı konularında gerekli bilgilendirmeler ile kayıt sırasında yapılması gerekenler hakkında bilgi verildi." diye konuştu.

Kırıkkale’ye, çeşitli illerden binlerce öğrencinin okumaya geldiğini açıklayan Emniyet Müdürü Kadri Kartal, gelen öğrencilerin kendilerinin birer çocuğu olduğunu kaydetti.