Çubuk, Festival İçin Süsleniyor

Ankara`da, 15-18 Eylül tarihleri arasında 7`ncisi gerçekleştirilecek ‘Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali’ için ilçe süslenmeye başladı.

Çubuk, Festival İçin Süsleniyor
Çubuk Şabanözü kavşağından itibaren Çubuk Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından orta refüje çeşitli renklerde bin 370 gül dikilirken, Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından da tüm direkler Türk bayrağı, belediye ve festival flamasıyla donatıldı.

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, ilçe merkezinde et, turşu ve yöresel ürünlerin satışıyla tanıtım için kurulacak stantların çadırları ve gösteri sahnelerinin de kurulması için çalışma yapıldığını söyledi. Özden, ilçeyi festival heyecanının şimdiden sardığını söyledi. Bu festivalin büyük bir coşkuyla kutlanacağının altını çizen Başkan Özden, festivale katılacakların daha önce gelip görme fırsatı bulamadıkları Çubuk hakkında bilgi sahibi olacaklarını ve ilçeye has lezzetleri tadabileceklerini belirtti.

Türkiye’yi, Çubuk turşularını tatmaya beklediklerini söyleyen Çubuk Turşucular ve Yaş Sebze, Meyve Üretim Kooperatifi Başkanı Hasan Hüseyin Benli de festival için tüm işletmelerin hazırlıklarını tamamladıklarını belirterek, ’’Çubuk ilçesinin her köşesi bayraklarla donatılarak gelin kız gibi süslenmeye devam ediliyor. 7’den 77’ye tüm ilçe halkımızı festival heyecanı şimdiden sardı. Şehir dışındaki akrabalarımız ve dostlarımız festival için ilçemize akın etmeye başladı. Çubuk, her yönüyle festivale hazır.’’ dedi.
Dört gün sürecek festivalde, yurt içinden birçok il ve ilçenin yanısıra Bosna Hersek, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Polonya, Makedonya, Nijerya, Sierra Leone ve Gürcistan’dan halk oyunu ekiplerinin dans gösterilerinin yanı sıra Ferhat Göçer, Taylan Ülger, İbrahim Altınışık, Ahmet Yılmaz, Mustafa Yaman ve daha birçok yerel sanatçı tarafından da çeşitli konserler verilecek.

Festival kapsamında kurulacak Kültür Sokağı`nda çok sayıda sanatçının el işleri, fotoğraf ve resim sergileri sanatseverlerin izlenimine sunulacak. Çubuk’un simgesi olan turşu konseptli yarışmaların yanı sıra bu yıl farklı olarak çeşitli defileler de yapılacak.