Anadolu`nun El Emeği ve Göz Nuru Eserleri Side Müzesi`nde Tanıtılıyor

Antalya Side Müzesi, açtığı sergilerle Anadolu`nun değişik bölgelerinde yapılan el sanatları ve görsel tasarımların tanıtımını yapıyor.

Anadolu`nun El Emeği ve Göz Nuru Eserleri Side Müzesi`nde Tanıtılıyor
Müzeyi gezen yerli ve yabancı turistler Helenistik, Roma, Bizans, Anadolu Selçuklu ve Anadolu Beylikleri dönemine ait eserleri gezerken Anadolu`nun değişik yörelerinde yapılan el sanatlarını da yakından görme imkânı buluyor.
Side Müzesi Müdürü Güner Kozdere, müzelerinde yıllık 25`in üzerinde el sanatları, el işi, görsel sanatlar, plastik sanatlar, ebru, müzik, çamur heykel, fotoğraf, seramik, astar, satranç turnuvası, keman ve bağlama resitali, dokuma, toprak testi ve Nallıhan iğne oyaları sergilerini açtıklarını kaydetti. Kurumları bünyesinde bulunan laboratuvarında yaptıkları tarihi eser restorasyon ve konservasyonu çalışması ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından ödüllendirildiklerini hatırlatan Güner, Türkiye`de tek tarihi eser konservasyonu ve restorasyonu yapan müzenin Side olduğunu söyledi.
Müzede tarihi eser konservasyonu ve restorasyonu çalışmasının aralıksız devam ettiğini belirten Kozdere, ikinci Roma aslanı heykelini kısa sürede restore ederek müze bahçesinde sergiye açacaklarını ifade etti.
Kozdere, "Müzemiz bünyesinde açtığımız sergilerle Anadolu`nun değişik yörelerinde alın teri ve göz nuruyla hazırlanan eserleri sanatseverleri buluşturuyoruz. Geçmişten günümüze yolculuk yaptırıyoruz. Sanatseverler müze içinde tarihi eserler içinde ebru yapmanın sevinci yaşıyor. Yerli ve yabancı sanatçılar sergiyi görünce memnuniyetlerini belirtiyor. Nallıhan iğne oyaları, Akdeniz Üniversitesi öğrencilerinin plastik sanatlar çalışmaları, yerleşik İngiliz heykeltıraş çamur heykelleri, Nevşehir el yapımı toprak testi, Ormana dokumaları ve Anadolu’nun değişik yörelerinde yapılan seramik çalışmalarını müzemizde tanıtarak yerli ve yabancı konuklarla buluşturduk." diye konuştu.