Aç Kalan Kurtlar Koyun Sürüsüne Saldırdı

Van`ın Erciş ilçesinde aç kalan kurtlar koyun sürüsüne saldırdı.

Aç Kalan Kurtlar Koyun Sürüsüne Saldırdı
Karatavuk köylüleri, 35 koyunu telef eden, 30 koyunun ise kaybolmasına sebep olan kurtları bulmak için tüfeklerine sarılarak ava çıktı.

Edinilen bilgiye göre, ilçeye 35 kilometre uzaklıkta bulunan Karatavuk köyünde vatandaşlara ait koyunlar merada otlatırken bir anda kurtların saldırısına uğradı. Çobanın müdahale bile edemediği olay esnasında paniğe kapılan çok sayıda koyun etrafa kaçışırken, Cahit Araz ile Gülizar Arlı`ya ait 35 adet koyun aç kurtlar tarafından telef edildi. Olayın duyulmasının ardından meraya giden köylüler, telef olan koyunları traktör römorkuna yükleyerek çukura gömdü. Bu arada kayıp 30 adet koyunu arayan köy halkıtüfeklerine sarılarak kurt avına çıktı. Ellerinde silahlarla koyunlarını arayan çiftçiler, geçim kaynakları olan hayvanlarının kurlar tarafından telef edilmesiyle mağdur olduklarını belirterek devlet yetililerinden yardım istedi

Muhtar Ahmet Arlı, gün boyunca vatandaşlara ait koyun sürüsünü aradıklarını, bulabildiklerini bir araya topladıklarını söyledi. Köyde herkesin koyunlarını saymaya başladığını da belirten Arlı, "Vatandaşlar tüfeklerle kayıp koyunları aramaya çıktı. Diğer koyunlar saldırıya uğrar diye köy halkı ağıllarının başında tetikte bekliyor. Kayıp koyunları da inşallah kurtlar parçalamamıştır" dedi.
Kaynak: İHA