Can Yücel’in Mezarına Ziyaretçi Akını

Datça Belediye Başkanı Şener Tokcan, Can Yücel’in mezarına yapılan saldırı sırasında iki kabinli bir kamyonetin kullanıldığını ve saldırıyı gerçekleştirenlerin de muhtemelen iki kişi olabileceğini belirtti.

Can Yücel’in Mezarına Ziyaretçi Akını
Datça’da bulunan ve kısa bir süre önce kimliği belirsiz kişi veya kişilerce tahrip edilen ünlü şair Can Yücel’in anıt mezarına ziyaretçi akını devam ediyor. Yücel’in mezarını son olarak Gazi Üniversitesi mezunu öğretmenler ziyaret etti. Yücel’in anıt mezarına yapılan saldırıyı kınayan öğretmenler, faillern bir an önce yakalanmasını istedi.

Yapılan saldırının Yücel’in kişiliğine değil, onun gibi yaşayan herkese yönelik olduğunu iddia eden Selçuk Fırat isimli öğretmen, “Bizim hayatımız mezar başarında konuşmakla geçti. Gençlik mücadelesi döneminde her gün bir arkadaşımızı yitirdik. Faşizmin ülkeyi teslim almaya başladığı dönemlerde gencecik bedenler olarak, kendi bedenlerimizi kurşunlara siper ettik; şu anda binlerce arkadaşımız aramızda değil. Biz yıllar sonra Gazi Eğitim Enstitüsü devrimci öğrencileri olarak bugünümüzü, geçmişi yad etmek üzere bir araya geldik. Datça’ya gelmeden önce Can Yücel’in mezarına yapılan alçakça saldırıyı öğrendik ve hepimiz büyük bir nefretle saldırıyı kınadık. Datça’ya geldikten sonra Can Babamızı ziyaret etmek istedik. Faşistlerin, yobazların cirit attığı bir ülkede bir mezar taşına saldırmak ne kadar alçakça bir eylem olduğunu düşünemeyecek kadar beyni olmayan insanlar ne yazık ki aramızda yaşıyor. Can Baba’ya yapılan bu saldırı elbette onun kişiliğine değil, onun gibi yaşayan herkese yöneliktir. Ve biz onun bıraktığı yerden Türkiye’nin aydınlık geleceğini, demokrasi ve barış içinde bir arada yaşanacak bir ülke olması için onun bıraktığı yerden biz mücadeleye devam edeceğiz ve onu saygıyla anıyoruz” dedi.CİDDİ BULGULAR19 Ağustos’ta meydana gelen saldırının ardından yürütülen soruşturmada somut delillere ulaşıldığını açıklayan Datça Belediye Başkanı Şener Tokcan da, “Emniyet Teşkilatımızın yürüttüğü çalışmada saldırı gecesi saat 23.00 sıralarında iki kabinli bir kamyonet Can Yücel’in mezarı yakınında görülmüş. Saldırıyı gerçekleştirenlerin de muhtemelen iki kişi olduğunun tahmin ediliyor. Ancak şu ana kadar somut bir yakalama olmadı. Konuyla ilgili araştırma ve soruşturma devam ediyor” diye konuştu.
Kaynak: İHA