Emek ve Demokrasi Güçleri, 12 Eylül Darbesini Protesto Etti

Emek ve Demokrasi Güçleri Platformu, 12 Eylül 1980 darbesinin 31.

Emek ve Demokrasi Güçleri, 12 Eylül Darbesini Protesto Etti
yıldönümünü Barış ve Halkların Kardeşliği mitingi ile protesto etti. Platform Sözcüsü Hüseyin Esentürk, bütün amaçlarının darbecilerle hesaplaşmak olduğunu ve 80 anayasasının çöp kutusuna atmak olduğunu söyledi.

‘Emek ve Demokrasi Güçleri Platformu’ çatısı altında toplanan Devrimci 78’liler Federasyonu, ÖDP, Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP), Emek Partisi (EMEP), KESK ve 68’liler Dayanışma Derneği gibi sol örgütlerin ortaklaşa düzenledikleri ‘Barış ve Halkların Kardeşliği Mitingi'yle 80 darbesinin 31. yıl dönümünü Ankara Kolej kavşağında protesto ettiler. Emek ve Demokrasi Güçleri adına konuşma yapan Hüseyin Esentürk, “Darbelerde bedel ödeyenleri selamlıyoruz. Bütün etkinliklerimiz darbecilerle hesaplaşmayı amaçlıyor. Amacımız, 80 anayasasını çöp kutusuna atmaktır.” dedi.
Olaysız ve sakin bir havada geçen miting, devrim yolunda ölenler adına saygı duruşunda bulunularak başladı. Saygı duruşu sırasında ölenlerin isimleri teker teker okundu.
Miting alanına yürüyen sol örgütler, “12 Eylül darbecileri yargılansın, Tek yol devrim ve sosyalizm, katil devlet hesap verecek” diye slogan attı. Türkçe ve Kürtçe müziklerin çaldığı miting halaylarla son buldu.