Ak Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ: "ak Parti Vaatlerde Bulunmaz Hizmet Sözünde Bulunur"

İzmir-Manisa arasındaki yolu 10 dakikaya indirecek olan Sabuncubeli Tüneli'yle ilgili değerlendirmede bulunan AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, "AK Parti her alanda gerçekleştirdiği önemli projeler ve lider ülke Türkiye yolunda ki onurlu duruşuyla bir devrim gerçekleşmiştir" dedi.

Ak Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ: 'ak Parti Vaatlerde Bulunmaz Hizmet Sözünde Bulunur'
Sabuncubeli Tüneli'nin temel atma töreniyle birlikte bölge açısından tarihi bir an yaşandığını ifade eden Özdağ, "Bizim devrimimiz beyaz devrimdir. AK ellerin devrimidir. AK yüzlerin devrimidir" dedi.

"Daha önceki iktidarlar halkımıza Sabuncubeli yolunda yaşanan sıkıntıya çözüm olacaklarını belirtmişlerdi ne var ki duble yol bile yapamadılar ve neticesinde bir aşama kaydedemediler" diyen Özdağ, "Bu yüzden ulaşımda çok büyük aksama meydana gelmekteydi. Manisa ve İzmir bilindiği üzere öğrenci, sanayi, tarım ve turizm kentidir. Aynı zamanda inanç turizminin merkezidir" diye konuştu.

400 yıldan beri insanlara çile çektiren, korku salan Sabuncubeli'nin artık nostaljiye havale edileceğini, tünelin bitirilmesiyle Manisa ve İzmirlilerin kucaklaşacağını söyleyen AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, "Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 12 Haziran'da gerçekleşen genel seçimler öncesi Türk milletine 4 proje sözü vardı. Bunlardan ilki Manisa'nın Büyükşehir Belediyesi olması. İkincisi Spil dağı projesiydi bu projeyle ilgili çalışmalarımızdevam ediyor. Üçüncüsü ise 400 yataklı devlet hastanesi projesiydi. Bu projemizin ihalesi yapıldı. Bu ay içerisinde temel atma törenini atacağız. Dördüncü projemiz ise Sabuncubeli tüneliydi. AK Parti vaatlerde bulunmaz hizmet sözünde bulunur. Başbakanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan'da Sabuncubeli tünelini yapacağız diye hizmet sözünde bulunmuştu. Allah'ın izniyle halkımıza verdiğimiz tüm sözlerimizin takipçisi olacağız ve bu sözleri yerine getireceğiz" dedi.

Sabuncubeli tüneli sürecinde Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve diğer milletvekillerinin Karayolları Genel Müdürü ile birlikte ön protokol yaptığını bu sürecin devamında ise Sabuncubeli temel töreninin gerçekleştiğini vurgulayan Özdağ, "Sabuncubeli tüneliyle ilgili olarak 12 Yıllık bir sözleşme var. 2 yıl içinde tamamlamış olacağız. Tünel tamamlandığında yakıt ve süre tasarrufunu sağlayacağız. Bu tasarrufların yanı sıra en önemlisi kaza riskini en asgariye indirmiş olacağız" dedi. Tünelin tamamlanmasıyla birlikte ulaşım rahatlığının doğacağını belirten Özdağ, sözlerine şöyle devam etti: "Manisa'nın ürettiği birçok mamul en kısa ve güvenilir şekilde Çandarlı'da bulunan Kuzey Ege Limanına ulaşacak. Manisa'nın üzümü, zeytin, zeytinyağı, tütün, pamuk ve ürettiğimiz her ürün Manisa'dan Kuzey Ege Limanına oradan da tüm yurt ve Dünya geneline dağıtılacak. AK Parti her alanda gerçekleştirdiği önemli projeler ve lider ülke Türkiye yolunda ki onurlu duruşuyla bir devrim gerçekleşmiştir. Bizim devrimimiz beyaz devrimdir. Ak ellerin devrimidir. AK yüzlerin devrimidir. Bu devrimin baş mimarıBaşbakanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan'a, tüm Bakanlarımıza, Milletvekili arkadaşlarımıza ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Sabuncubeli tünelinin Manisa'mıza ve tüm Türkiye'ye hayırlar getirmesini diliyorum." Manisa'nın tarım, turizm ve uygarlıklar şehri olduğunu Manisa-İzmir karayolunu yakınlaştıracak tünelle aynı zamanda Dünya şehri olacağını da vurgulayan Özdağ, "Dünyaca ünlü ekonomi gazetesi Financial Times gazetesi Manisa'yı bilindiği gibi yatırım yapılabilir en ideal şehirlerden biri olarak ilan etmişti. Limanlara olan yakınlığı, Güvenli bir şehir oluşu, Sanayisi, Tarımı ve eğitimiyle bunu değerlendirmişti. Şimdi Dünya'ya açılıyoruz. Financial Times'ın yapmış olduğu haberi icraata dökmüş oluyoruz.Bundan sonra ki süreçte söz verdiğimiz projelerimiz dışında Manisa'ya teknik üniversite kazandıracağız. Tarım müzesini, Sart'ta yapacağımız Uluslar arası kültür festivalini gerçekleştireceğiz. Bu projelerimiz ve güzellikler neticesinde Manisa yaşanabilir, marka bir kent olacak" dedi

Kaynak: İHA