Tbmm Başkanı Çiçek: Terörün Arkasında Kimlerin Olacağı Ortaya Çıkmıştır

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, ülkede son dönemde yaşanılan olaylara dikkat çekerek, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Ankara`nın Beypazarı ilçesinde 12.`si düzenlenen `Tarihi Evler, Havuç, Güveç Festivali`ne katılan TBMM Başkanı Çiçek, İsrail Dışişleri Bakanı`nın PKK ve Ermeni lobisi ile işbirliği konusundaki söylemlerini sert dille eleştirdi. Çiçek, İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Liberman`ın basına yansıyan `Türkiye`ye karşı bölücü terör örgütünü kullanma planları`nı tam bir sorumsuzluk örneği olarak niteledi. Terörün arkasında kimlerin olacağının ortaya çıktığına dikkat çeken Çiçek, "Kimse bizim bildiklerimizi Türkiye`ye karşı şantaj olarak kullanmasın. Bunlar tarih duygusundan yoksun, sorumsuz ve sorunlu açıklamalardır. Bu açıklamalar tarihi ilişkilere gölge düşürür." uyarısında bulundu.

Belediye Başkanı Cengiz Özalp’in ev sahipliğinde gerçekleşen Beypazarı’ndaki festivalin açılışına Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in yanı sıra Ankara Valisi Alaattin Yüksel, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit ile bazı Ankara milletvekilleri eşlik etti.

Festivalin açılışında konuşan Cemil Çiçek, İsrailli Bakan Liberman’ın Türkiye’ye yönelik misilleme açıklamalarına da tepki göstererek, "Türkiye’nin uğraştığı sadece bölücü terör ve bu teröristleri kandırarak dağa çıkardığı değildir. Şimdi bunların arkasında kimlerin olduğu yada olacağı da bu açıklamalarla ortaya çıkıyor." diyerek İsrail’den gelen açıklamalara işaret etti. "Akan şehit kanında, akan gözyaşında bu sorumsuz zihniyetlerin olduğunu biz biliriz." diyen Meclis Başkanı, "Kimse bizim bildiklerimizi Türkiye devletine şantaj unsuru olarak kullanmasın." dedi. İsrail’den gelen bazı açıklamaların sorumsuzca yapıldığını belirten Çiçek, "Bunlar bunlar sorumsuz açıklamalardır. Bunlar tarihi ilişkilere gölge düşürür. Tarihte yaşadığımız ve insanlık adına yaptığımız, dostluğa karşı verilmesi gerekli cevaplar değil tam bir sorumsuzluk örnekleridir." diyerek eleştirisini sürdürdü.


"ŞENLİKLER KÜLTÜREL DOKUYA UYGUN OLMALI"
Festivale ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Çiçek, Beypazarı’nın yöresel olarak gerçekleştirdiği festivalin her geçen gün daha da çok sesini duyurur hale geldiğini kaydetti. Çiçek, "Böyle şenlikler maksada uygun yapıldığı takdirde, sadece ülkede değil uluslar arası sahada yer bulur. Beypazarı şenliği ile hem Ankara hemde ilçemiz bundan daha çok yararlanıyor. Şenlikler aynı zamanda birlik ve beraberliğin pekişmesi için çok büyük katkı sağlamaktadır." dedi.

Şenlikler ile kültürel birikimin nesilden nesile aktarıldığına dikkat çeken TBMM Başkanı, "Şenliklerde kültürümüzle bağdaşmayan hadiseler görmekteyiz. İnşallah bunlara daha çok dikkat edilir. Geleneklerimize, kültürümüze uygun olmayan bir çok şenliklerde festival adı altında hoşlanmadığımız, hoş karşılamadığımız kültürümüzle bağdaşmayan bir kısım faaliyetlerin de olduğunu görüyoruz. Benim ümidim bu şenliklerin bir kültür bir gelenek şenliği haline gelmesinden yanadır.’’ diye konuştu.


"BEYPAZARI BİR MARKA"
Türkiye’nin her geçen gün dünyada daha çok itibar gördüğünü belirten Çiçek, ‘’Bugün Ankara dünyada bir marka başkent haline gelmiştir. Beypazarı’da onun bir ilçesi olarak marka bir ilçedir. Ve ülkemizde gıpta edilen bir ilçedir. Beypazarı geçmişiyle Ankara’da ayrı bir yere sahiptir. Beypazarı’nın bu tarihi dokusu bu tür etkinliklerle her geçen gün daha da çok duyurulmaktadır.’’ ifadelerini kullandı.

ANKARA VALİSİ: BEYPAZARI MİMARİSİ DÜNYAYA TANITILMALI
Festivalde konuşan bir diğer isim Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ise, Beypazarı’nın mimarı dokusuyla ülkede ayrı bir öneme sahip olduğunu belirterek, dünyada değerlerin tanıtılmasında fuarların ve festivallerin çok büyük önem taşıdığını vurguladı. Vali, ‘’İlçede düzenlenen bu festival, Beypazarı’nın sadece Türkiye’de değil dünyada da duyurulmasında önemli bir yer tutmaktadır. Ve bu tür etkinliklerin her geçen yıl daha da geliştirilerek yapılması gerekmektedir." dedi.


"BEYPAZARI’NI KIŞ TURİZMİNE DE AÇACAĞIZ"
Festivale ev sahipliği yapan Beypazarı Belediye Başkanı Cengiz Özalp da ilçenin bir çok konuda örnek olduğunu anlatarak, kış turizmi ve termal turizmi de ilçede hareketlendireceklerini belirterek, Beypazarı’nın kışını da yerli ve yabancı vatandaşlara yaşatacakları projelerin en kısa zamanda hayata geçeceği müjdesini verdi.

Festivalin açılışında halk oyunları gösterileri olurken, mehteran takımı da çaldığı marşlarla vatandaşları coşturdu. İlçe sakinleri ile sohbet eden Cemil Çiçek, daha sonra Güdül’ün Çağ beldesine geçerek burada iş makinelerinin bulunduğu araç parkının açılış törenine katıldı.