İstanbul'un Lise Birincilerine 'ingiltere' Ödülü

İstanbul genelinde 39 ilçenin liselerinde eğitim görüp birinci olarak mezun olan öğrenciler, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Horizon Yurt Dışı Eğitim Danışmanlığı tarafından ortak yürütülen bir proje ile dil eğitimi için İngiltere'ye gönderildi.

Türk Hava Yolları'nın (THY) tarifeli bir uçağı ile İngiltere'ye giden öğrencilerin mutlulukları gözlerinden okunurken, bu mutlu günlerinde aileleri de çocuklarını yalnız bırakmadı. Konu ile ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, projenin başarıyı ödüllendiren bir yanının olduğunu belirterek, "Bir başka boyuta şudur. Bu çocuklarımız lise son sınıf öğrencisiydi belki evet, ama artık hepsi üniversite öğrenci. Her birisinin Türkiye'deki en iyiüniversitelere yerleştiklerini görüyoruz. Elimizde listeleri de var. Böyle olunca çocuklarımız, bir nebze üniversitede görecekleri İngilizce hazırlık evresini, yurt dışında 15 gün boyunca eğitim alarak daha kolay geçirecekler. Çocuklarımız geriye döndükleri zaman, bir dil öğrenmenin bu konuda pratiğinin olmasının önemini daha iyi kavrayacaklar" dedi.

Projenin büyüyerek devam edeceğini ifade eden Yıldız, "Projeyi İstanbul'daki tüm lise öğrencilerini kapsayacak şekilde büyütmeye çalışacağız. Eğer öğrencilerimiz bu sene sonunda yurt dışına gitmek istiyorlarsa hedefleri arasında birincilik olacak ve biz onları yurt dışına göndereceğiz" diye konuştu.

Daha sonra öğrenciler, aileleri ile birlikte yolculuk öncesinde hatıra fotoğrafı çektirerek, İngiltere'ye gitmek üzere yola çıktı.
Kaynak: İHA