Tgk Başkanı Söylemez: Ergenekoncu Vekiller Yargılansın

Türkiye Gençlik Konseyi Kurucu Başkanı Rıdvan Söylemez, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)`nin 43 milletvekilinin ve Genel Başkan yardımcılarının Silivri’de Ergenekon sanıklarını ziyaret etmelerini sert bir dille eleştirdi.

Söylemez, "Ergenekoncu vekillerin derhal yargılanması gerektiğini" savundu.

CHP’li vekillerin dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda samimi olmadığını ileri süren Rıdvan Söylemez, "Ortada bu kadar işlenmiş suç ve faili meçhul cinayetler varken, Silivri’de 45 milletvekili ve Genel Başkan yardımcıları ile beraber Ergenekon sanıklarını ziyaret etmek, büyük bir art niyetin eseridir. CHP’li vekiller dokunulmazlık zırhı altında Ergenekon propagandası yapmaktadır." dedi.


TCK MADDE 215 HATIRLATMASI
CHP’li vekillerin `Suçu ve Suçluyu Övme Kanunu`nu ihlal ederek suç işlediklerini ve bunun cezasının da 2 yıla kadar hapis olduğunu ifade eden Söylemez, "Dokunulmazlık zırhı altında her fırsatta suçu ve suçluyu öven CHP’li vekillerin ağızlarına her fırsatta hukukun üstünlüğünü dolamaları büyük bir çelişkidir. Meclis yasama yılı başlangıcında ilk olarak dokunulmazlık zırhını kaldırmalı ve Ergenekon sevdalısı milletvekilleri derhal yargılanmalıdır." şeklinde konuştu.