Bisiklet Almak İçin Biriktirdikleri Harçlıklarını Afrikalı Çocuklara Gönderdiler

Malatya’da iki kardeş, hayallerini süsleyen bisikletleri almak bir süredir biriktirdikleri parayı, açlık sıkıntısının baş gösterdiği Afrika’da gönderdi.

Bisiklet Almak İçin Biriktirdikleri Harçlıklarını Afrikalı Çocuklara Gönderdiler

Hekimhan ilçesinde yaşayan Abdüssamet (5) ve Rümeysa Dilara Kuşbey (7) isimli iki kardeş, Afrika yoksullukla boğuşan insanlar için örnek bir davranışa imza attı. Babaları Sırrı Kuşbey’den aldıkları harçlıkları 3 aydan bu yana bisiklet almak için kumbaraya atan iki kardeş, biriken 45 TL’yi, Diyanet İşleri Başkanlığı`nın `Her Evden Bir Fitre Bir İftar Afrika`ya` sloganıyla başlattığı yardım kampanyasına bağışladı.
Rumeysa Dilara Kuşbey, bağışın ardından, haberler aracılığıyla Afrika’da binlerce çocuğun açlık nedeniyle öldüğünü duyduklarını belirtti.
Dünyanın farklı kıtalarında yaşayan akranları kadar şanslı olmayan çocukların ölmesine kayıtsız kalamadıklarını anlatan Rumeysa Dilara, “Somali’de kardeşlerimiz yoksulluk içinde kıvranırken bizler buna duyarsız kalamazdık. Bisiklet almak için biriktirdiğimiz kumbaramızdaki paralarımızı, bu rahmet ayında yoksul kardeşlerimizle paylaşmak istedik.” dedi.
Hekimhan Müftüsü Durmuş Ali Çetmi ise yaptığı açıklamada, Abdüssamet ve Rumeysa Dilara’nın küçük yaşlarına karşın büyük bir duyarlılık gösterdiğini söyledi.
Çocukların bağışladığı parayı Diyanet İşleri Başkanlığı`nın `Her Evden Bir Fitre Bir İftar Afrika`ya` sloganıyla başlattığı kampanyaya aktaracaklarını anlatan Çetmi, “Umarım küçük yaştaki bu çocukların bu davranışları büyüklerine örnek olur.” diye konuştu.

Din görevlisi olan baba Sırrı Kuşbey de çocuklarının davranışının kendisini duygulandırdığını belirterek, "Onlarla gurur duyuyorum." ifadelerini kullandı.