Bbp Genel Başkanı Destici: Chp İdam Cezasını Görüşeceğini Söyledi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, idamın tekrar geri getirilmesi için CHP`den destek istediklerini, konuyu görüşeceklerini söylediklerini aktardı.


Destici, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile parti genel merkezinde görüştü. Destici, görüşmede son terör saldırılarıyla ilgili görüşlerini Kılıçdaroğlu`na aktardı. Görüşmeye CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan ve CHP Adana Milletvekili Faruk Loğoğlu ile BBP Genel Başkan Yardımcıları Remzi Çayır, Hasan Hüseyin Bozok, Selahattin Şenliler, Ahmet Gürhan ve BBP Genel Sekreteri Metin Gündoğdu katıldı.

Bir saat süren görüşmenin ardından açıklama yapan Destici, terörün çözümü konusundaki raporlarını paylaştıklarını söyledi. Görüşmenin çok verimli geçtiğini dile getiren Destici, terörle mücadelenin topyekun ortak bir akıl ve irade oluşturularak yapılması gerektiğini vurguladı. Tüm siyasi partilerin de bunu istediğini belirten Destici, terörle mücadele konusunda Kılıçdaroğlu`nu çok kararlı gördüğünü ifade etti.
Anlaşamadıkları çok az konu, nokta olduğunu dile getiren Destici, sundukları rapordan Kılıçdaroğlu`nun memnun olduğunu aktardı. İdam cezasının getirilmesini ve bunun da halka referandumla sorulmasını önerdiklerini ve bu konuda CHP`den destek istediklerini belirten Destici, CHP yetkililerinin konuyu görüşeceğini söylediğini ifade etti.
Muhsin Yazıcıoğlu`nun hayatını kaybettiği helikopter kazasında kaybolan iki CPS aletini alanların görüntüsünün özel yetkili savcıda olduğunu da anlatan Destici, savcının ek konuların daha derinleştirilerek Devlet Denetleme Kurumu tarafından yeniden bir çalışma yapmasını istediğini, bu konunun Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yapılan görüşmede aktarıldığını kaydetti.


MHP BİR EZİKLİK YAŞIYOR
MHP`den mektup yazarak randevu talep ettiklerini, ancak şimdiye kadar geri dönüş olmadığını dile getiren Destici, MHP`nin terörle mücadele konusunda bir eziklik yaşadığını savundu. Apo`yu idam etme, terörü yok etme konusunda büyük vaatleri olduğunu, ancak iktidarları döneminde aksi durumların yaşandığını hatırlatan Destici, MHP`nin terörle mücadele konusunda çok gündemde olmak istemediğini ileri sürdü.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP)`nin isminin BBP`ye benzediği için değiştirmek istediğine yönelik bir soruya ise Destici, onlara hiç benzemek istemediklerini vurguladı. Mevcut isimlerinin zaten kendilerini ifade etmediğini dile getiren Destici, onları temsil eden bir ismin konulacağını umut ettiğini ifade etti. Bölgede dördüncü parti olduklarını hatırlatan Destici, isim karışıklığı nedeniyle BDP`den oy almadıklarını belirterek onların silah ve şiddetle oylarının büyük bir bölümünü aldıklarını kaydetti.

Terörle mücadele konusunda özel istihbarat birimleri oluşturulmasını istediklerini dile getiren Destici, her şehit sonrası devlet yetkililerinin "terörle mücadele azim ve kararlılıkla süreceği" yönündeki açıklamayı da istemediklerini söyledi. Destici, bu konseptin artık değişmesi gerektiğini vurguladı.