Başbakan Gillard: Avustralya Ekonomisi Güçlü ve Güvende

Kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor`s tarafından dünyanın en büyük ekonomisi ABD`nin kredi notunun "AAA"dan "AA-"ya düşürmesi Avustralya`da yankı buldu.

Federal Başbakan Julia Gillard, “Avustralya ekonomisi güçlü ve güvende. Amerika’nın kredi notunun düşürülmesi bizi çok fazla etkilemez. Avustralya son 140 yılın en iyi ekonomik rakamlarına sahip.” dedi.
Ayrıca Avustralya Başbakanı Julia Gillard piyasalara sükunet çağrısı yaptı. Gillard, önde gelen diğer uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları Moody`s ve Fitch`in ABD`yi hâlâ "AAA" kredi notu ile derecelendirmeye devam ettiklerini hatırlatarak, konuyla ilgili ortak bir görüş oluşturulması gerektiğine dikkat çekti.

Avustralya ekonomisinin bu sağlıklı durumunu Çin’den gelen talebe bağlayan Başbakan Gillard, konuşmasını şöyle sürdürdü “Ekonomimize baktığımızda, ihracatımızın 4’te birini Çin’e yaptığımızı görebilirsiniz. Bu da Çin’den gelen büyük miktardaki doğal kaynak talebinden kaynaklanıyor.” ABD kredi notunun düşmesi haberi üzerine, olabilecek spekülasyonların önüne geçmek amacıyla konuyla ilgili açıklamada bulunan Başbakan Julia Gillard, “ Ekonomi rakamlarımız gayet iyi durumda. Küresel ekonomik krizle daha önce de karşılaştık ve ekonomik bir gerilemeye uğramadan üstesinden geldik. Avustralya bütün dünyayı etkileyen ekonomik gelişmelerin dışında kalamaz. Ancak Avustralya’nın en üst seviye olan AAA derecesinde olan kredi notu güven altında.” açıklamasını yaptı. Gillard, işsizlik oranının düşük olması, kamu finans kurumlarının güçlü olması, borç oranların az oluşu ve madencilik yatırımları gibi konuların Avustralya’ya AAA dereceli kredi notu verilmesini sağladığını sözlerine ekledi.