Petkim, İftar Yemeklerinin Parasını Afrika`ya Gönderiyor

Petkim A.

Petkim, İftar Yemeklerinin Parasını Afrika`ya Gönderiyor
Ş. yönetimi ve çalışanları, örnek bir sosyal sorumluluk projesine imza atarak, 40 milyon insanın kronik açlık tehlikesiyle karşı karşıya olduğuAfrika`ya yardım eli uzatıyor. Şirketin her ramazanda düzenlediği iftar yemekleri iptal edilerek, bunlara harcanacak paralar, çalışanların gönüllü katkılarıyla birleştirilip Diyanet İşleri Başkanlığı eliyle Kızılay`a teslim edilecek.

Proje hakkında açıklamalarda bulunan Socar&Turcas Grup Şirketleri Başkanı ve Petkim Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Yavuz, Somali başta olmak üzere Etiyopya, Kenya, Eritre, Tanzanya, Uganda ve Burundi gibi ülkelerde etkisini gösteren kuraklığın, başta çocuklar olmak üzere yüzbinlerce insanın yaşamını tehdit etmesini üzüntüyle izlediklerini belirtti. Felakete bir ölçüde çözüm bulabilmek amacıyla Diyanet`in Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla başlattığı "Her Evden Bir Fitre, Bir İftar Afrika`ya" kampanyasını şirket olarak destekleme kararı aldıklarını kaydeden Yavuz, şu bilgileri verdi: "Şirketimizin her ramazan ayında gelenek haline getirdiği, müşteri ve tedarikçilerimizle buluşma vesilesi olarak gördüğü iftar yemeklerini iptal ettik. Bu etkinliklere ayıracağımız paramızla Afrika`daki milyonlarca insana yardım götürecek kampanyaya destek vereceğiz. Bu kararımızın, tüm şirketlere ve sivil toplum kuruluşlarına da örnek olmasını diliyoruz."

BÜTÜN ÇALIŞANLAR GÖNÜLLÜ KATILACAK
Petkim Genel Müdürü Hayati Öztürk de İzmir`de bugüne kadar başka bir şirkette böyle bir kampanya yapılmadığını vurgulayarak, yöneticilerle birlikte çalışma arkadaşlarımın imza karşılığı gönüllü olarak katılacağını söyledi. 5 Ağustos 2011`de başlayan kampanyanın iki hafta süreceği bilgisini veren Öztürk, toplanan paraların Diyanet İşleri Başkanlığı`na gönderilmek üzere İzmir İl Müftü Vekili İlyas Öztürk`e teslim edileceğini kaydetti. Petkim çalışanları olarak Simav`da deprem felaketi yaşayanlara yönelik bir kampanyayı daha tamamladıklarını aktaran Genel Müdür Öztürk, çalışanlardan toplanan 13 bin 520 liranın Simav Kaymakamlığı emrine gönderileceğini kaydetti.


`PETKİM`İN DUYARLILIĞI ÖRNEK OLMALI`
İl Müftü Vekili Öztürk de Petkim yönetimi ve çalışanlarının duyarlı yaklaşımlarına teşekkür etti. İzmir`de bugüne kadar kampanyaya katılım konusunda şirketler bazında ilk örneğin Petkim olduğuna dikkat çeken Öztürk, "Ramazan ayının manevi hazzını yaşadığımız bugünlerde, teşkilatımız adına Petkim yönetici ve çalışanlarına teşekkür ediyoruz. Bunu Diyanet İşleri Başkanlığımız`a da örnek bir çalışma olarak aktardık. Diğer şirketlere ve sivil toplum kuruluşlarına örnek olmasını diliyoruz. Bize emanet edilen her kuruşu, Afrika`daki ihtiyaç sahibi insanlara ulaştıracağız." dedi.