Fezalı Öğrenciler Cambridge Esol Sınavlarını Başarıyla Verdi

Samsun Özel Feza Koleji’nin öğrencileri, uluslararası nitelikte olan Cambridge ESOL sınavlarında büyük başarı gösterdi.

Fezalı Öğrenciler Cambridge Esol Sınavlarını Başarıyla Verdi

Bu yıl Mayıs ayında gerçekleştirilen ve uluslararası bir niteliğe sahip olan Cambridge Üniversitesi’nin Avrupa Dil Çerçeve Programı kapsamında öğrencilerin dil yeterliliklerini ölçen Cambridge Esol Sınavlarının sonuçları, dünyanın en büyük eğitim ve değerlendirme kurumlarından biri olarak bilinen Cambridge Üniversitesi Yerel Sınavlar Merkezi (UCLES) tarafından açıklandı. Cambridge ESOL sınavlarına Özel Feza Koleji`nden 303 öğrenci katıldı. Ağustos ayında açıklanan sonuçlara göre Starters, Movers, Flyers sınavlarına giren 165 öğrencinin tamamı ile KET ve PET sınavlarına giren 138 öğrenciden yüzde 91’i sertifika almaya hak kazandı.

Özel Feza Eğitim Kurumları Genel Müdürü Kemal Küçükkaya, öğrencilerin yoğun bir şekilde bu sınavlara hazırlandıklarını ve sonunda üstün bir başarı göstererek kendilerini gururlandırdıklarını belirtti.
Öğrencilerin bu tür uluslararası sınavlara katılmasını her zaman teşvik ettiklerini ifade eden Küçükkaya, “Bunlar, bir dilde temel yetenekler olan okuma, yazma, dinleme ve konuşma alanlarının her birinde ayrı ayrı ölçüm yaparak güvenilir bir sonuç ortaya koyuyor. Bununla birlikte bu uluslararası standart sınavları sayesinde öğrencilerimizin İngilizce seviyelerini, uluslararası arenada görmüş oluyoruz. Bu sınavlar, öğrencilerimiz için gelecekte gerek okul gerek iş hayatında çok büyük öneme sahip olan ve bütün dünyada geçerli FCE, IELTS ve TOEFL sınavlarına küçük yaşlardan itibaren hazırlayarak, başarıları için güçlü bir temel oluşturmaktadır." dedi.