Erzin Zeytinde De Marka Olmak İstiyor

Ürettiği lezzetli narenciyenin tescilini alan Hatay’ın Erzin ilçesinde üretici, zeytinin de markalaştırılması için çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Erzin Zeytinde De Marka Olmak İstiyor
Eylül ayında Gökdere Köyünde düzenlenecek 2. Geleneksel Zeytin ve Zeytinyağı Festivali, yetiştirilen ürünün markalaştırılması sürecine katkı sağlayacak.

Narenciyeden sonra ana geçim kaynağı zeytin olan Erzin’de festival için geri sayım başladı. Narenciyesini markalaştıran Erzin’li üretici, bu kez zeytin için harekete geçti. Bölgenin en lezzetli zeytinini Türkiye`ye tanıtmak isteyen Gökdere köylüleri, zeytinin zamanla marka haline dönüştürülerek tüm yurtta satışa sunulmasını istiyor. 25 Eylül’de ilçede düzenlenecek 2. Zeytin ve Zeytinyağı festivali, zeytinin markalaştırılması sürecine katkı sağlayacak. Bu yıl daha renkli geçmesi beklenen festival, ünlü sanatçıların konserleri ve çeşitli yarışmalarla taçlanacak.
Geleneksel hale dönüştürülen festivalin bölgenin en önemli geçim kaynağı olan zeytinin tanıtımında büyük rol oynayacağını söyleyen Erzin Kaymakamı İskender Yönden, ``Bölgenin en lezzetli zeytini Gökdere köyümüzde mevcut. Köylülerle iş birliği içerisinde bölgenin geçim kaynaklarının başında gelen zeytini tüm ülkeye tanıtacağız. Her zaman köylümüzle el birliği içinde olacağız. Bu yıl ikincisini düzenliyoruz. Geçtiğimiz yıl birincisini düzenlediğimiz festivalimiz, ilçe ekonomisinde bir hareketliliğe yol açmıştı. Umut ediyoruz Zeytin ve Zeytinyağı Festivali, lezzetli zeytinimizin adının duyulmasına katkı sağlayacaktır. Biz ‘Erzin hepimizin, her güzellik Erzin için’ diyor, yorulmadan ilçemiz için çalışıyoruz’’ diye konuştu.

Hasat festivalinin bölgede bir ilk olduğunu ifade eden festival genel koordinatörü Aziz Öktem, 25 Eylül’de düzenlenecek festivale çevre il ve ilçelerden katılımın fazla olması için çalıştıklarını söyledi.
Eylül ayında yapılacak festivalin geçtiğimiz yıla oranla daha otantik ve yöresel olacağını anlatan Öktem, ‘’Bu yıl ki festival daha tanıtıcı olacak. Bölgemizdeki zeytinin ülkemize ve dünyaya duyurulması için var gücümüzle çalışacağız. Zeytinimizi ve zeytinyağımızı dünyaya duyurmak için çok renkli bir festival planlıyoruz. Festivalimizde kadınlar arası zeytinyağlı yemek yarışması, konserler, geleneksel tiyatro gösterileri, köy seyirlik oyunları ve yarışmalar olacak.” şeklinde konuştu.