Kisiad`ın İftarında Hoşgörü Rüzgarı Esti

Hatay`ın İskenderun ilçesinde faaliyet gösteren Körfez İskenderun Sanayici ve İşadamları Derneği`nin (KİSİAD) düzenlediği iftar yemeğinde hoşgörü rüzgarı esti.

Kisiad`ın İftarında Hoşgörü Rüzgarı Esti

İssos Otel`de düzenlenen iftar yemeğine değişik din temsilcilerinin yanı sıra kanaat önderleri de katıldı.

Yemeğe; AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, MHP Hatay Milletvekili Adnan Şefik Çirkin, CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, İskenderun Emniyet Müdürü Kamil Yıldızkaya, Azganlık Belediye Başkanı Halil Demir, Sarıseki Belediye Başkanı Bülent Özer, Denizciler Belediye Başkanı Esabil Soydan, MKÜ Rektörü Hüsnü Salih Güder, İskenderun Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, MÜSİAD Hatay Şube Başkanı Fatih Tosyalı’nın yanı sıra Hıristiyan Ortodoks Kilisesi Yönetim Kurulu Üyesi Can Teymur, İskenderun Karasun Manuk Ermeni Vakıf Başkanı Gabris Kısadur, İskenderun Süryani Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi İlyas Demirci, işadamları, sivil toplum kuruluş temsilcileri de katıldı.

Yemekte, KİSİAD’ın davetlisi olarak 5 aydan bu yana İskenderun’da bulunan ve Türkçe eğitim gören öğrenciler de yer aldı. Masalara ayrı ayrı oturan Ugandalı öğrenciler, iftara ayrı bir renk kattı.

İskenderun Müftüsü Hamdi Kavillioğlu’nun iftar duasının ardından konuşma yapan KİSİAD Başkanı Tamer Eker, "İslam dininin kaynaştırıcı ve paylaşımcı yönünü ortaya koyan hoşgörü, barış ve diyalog iklimini içinde barındıran bu mübarek Ramazan ayının tüm insanlığa İslam alemine ülkemize şehrimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum." dedi.

İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su ise, bir araya gelmek, birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmek için düzenlenen iftar yemeğini tertipleyenlere teşekkür etti.

İskenderun Hıristiyan Ortodoks Kilisesi Yönetim Kurulu Üyesi Can Teymur ise, "İskenderun barış ve hoşgörü kenti. Böylesi bir mozaik oluşturan ve her kesimden inanların burada bir arada olmasını sağlayan KİSİAD yönetimine teşekkür ediyoruz." dedi.

Karasun Manuk Ermeni Kilisesi Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Gabris Kısadur da, iftar yemeğine katılmalarından dolayı onur duyduklarını ifade etti.

İskenderun Süryani Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi İlyas Demirci de, KİSİAD yönetimine teşekkür etti.

Programda ney ve ud eşliğinde sunulan müzik dinletisi davetlilere keyifli anlar yaşattı. Ugandalı öğrencilerden Davut Tugim de, Türkçe bir türkü söyleyerek geceye renk kattı.