Keçiören Belediyesi'nde 'mahallede İftar Var' Uygulaması

Keçiören Belediyesi'nin 3 yıl önce hayata geçirdiği "Mahallede İftar Var" uygulaması bu Ramazan'da da Yayla Mahallesi'nde başladı.

Keçiören Belediyesi'nde 'mahallede İftar Var' Uygulaması
Yayla Mahallesi'ndeki iftar yemeğine Keçiören Belediye Başkanı Mustafa AK, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Ferhat Erdoğan, Belediye Başkan Yardımcıları ve Belediye Meclis üyelerinin yanı sıra iki bini aşkın Keçiörenli katıldı. İftar sofrasına oturan mahalleliler, ezanla birlikte oruçlarını açarken uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirdi. İftarın ardından mahallelilerle sohbet eden Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Ramazan ayının bir kaynaşma zamanı olduğuna dikkat çekerek, "Mahalle iftarlarıbuluşmak için önemli bir vesile. Bu faaliyet kaybolmaya yüz tutan mahalle kültürümüze katkıda bulunduğu gibi Ramazanımızı da anlamlı kılıyor" dedi.

İftardan sonra sahne alan tiyatro ekibi, geleneksel Türk temaşa sanatından sundukları örneklerle mahallelilere keyifli bir akşam yaşatırken, çekilişle dağıtılan ödülleri almaya hak kazanan çocuklar da ortak bir sevinçte buluştu. Yayla Mahallesi'nde Keçiörenlilerin yoğun ilgisiyle başlayan "Mahallede İftar Var" programı Ramazan boyunca 9 mahallede daha düzenlenecek. Gerçekleştirilecek iftarlara yaklaşık 20 bin Keçiörenlinin katılması öngörülüyor.
Kaynak: İHA