Belediye Asfalt Çalışmasını Sıcaktan Dolayı Gece Yapıyor

Kayseri Melikgazi Belediyesi, şehir içindeki yolları iyileştirme ve yeni yolların açılmasıyla birlikte asfaltlama çalışmasına yoğunluk verdi.

Belediye Asfalt Çalışmasını Sıcaktan Dolayı Gece Yapıyor
Belediye, çalışan personelini ve şehir içi trafiği de düşünerek, aşırı sıcaklardan dolayı asfaltlama çalışmasını gece yapıyor.
Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, asfaltlama çalışmalarına büyük önem verdiklerini, bu amaç ile daha kısa süre de daha çok alanı asfaltlamak için özel sektörden asfalt satın alarak yolları bir an önce hizmete açtıklarını söyledi.
Başkan Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi'nin asfalt serme makinesinin Eskişehir'de çalışma yaptığını, özel sektörden kiralanan asfalt serme makinesinin ise Esentepe Mahallesi Doğanyurt Caddesi'nde çalıştığını belirtti.
Büyükkılıç, “Melikgazi Belediyesi olarak daha kısa zaman da daha çok iş ve yatırım yapmak amacı ile hizmet satın alıyoruz. Yani işi özel sektöre ihale ile yaptırıyoruz. Özellikle mevsim şartları gereği sıcak asfaltlama çalışmasının yaz aylarında yapılma gerektiği gibi, biz de stonmastik asfaltlama olarak yapılan pürüzsüz asfalt çalışmasını özel sektöre yaptırarak daha kısa sürede daha çok yolun asfaltlanmasına imkân tanıyoruz.” dedi.
Gündüz hava sıcaklığın mevsim normalleri üzerine çıkması ve ramazan ayı olması nedeni ile iş verimliğinin düştüğünü ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, iş verimliliğini artırmak ve çalışanların daha serin havada çalışmalarına imkan tanımak amacı ile gece asfaltlama çalışmalarına ağırlık verdiklerini kaydetti.
Başkan Büyükkılıç, gündüz artan trafik akışını engel olmamak ve seri akışı sağlamak için gece asfaltlama çalışmasının büyük fayda sağladığını sözlerine ekledi.