Ödemiş Belediyesi, İçme Suyu Kloru Üretmeye Başladı

İçme suyu dezenfektasyonunda kullanılan kloru diğer kamu kurumları gibi dışarıdan temin eden Ödemiş Belediyesi, geçtiğimiz günlerde sıvı klor üretim sistemi ekipmanlarının temini ihalesini yaparak Yeniceköy yolu üzerindeki artezyen tesislerinde deneme üretimine başladı.

Ödemiş Belediyesi, İçme Suyu Kloru Üretmeye Başladı
Belediyenin kurduğu sistemde tuzdan elektroliz yöntemiyle klor elde edileceğini belirten Belediye başkanı Bekir Keskin, tamamen doğal yöntemle üretildikten klorun, hemen sonra suya verildiği için diğer dezenfekte ürünlerle kıyaslandığında daha sağlıklı ve güvenli olduğunu söyledi.

Az miktardaki kullanımla etkisi yüksek ve klor kokusunun hissedilmemesini sağlayan bu üretimin dünyanın gelişmiş ülkelerinde uygulandığını dile getiren Keskin, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Sistemde klorun dışında ozon da üretilecek. Türkiye`de bu iki özelliğe sahip sistemi içme suyunda kullanan ilk kamu kurumu Ödemiş Belediyesidir. Bu sistem sayesinde bundan böyle içme suyu dezenfeksiyonunda petro-kimya ürünleri yerine tamamen doğal olan ve yemeklerde kullanılan sofra tuzu türevi klorkullanılacaktır. Daha sağlıklı ve doğal yöntemlerle üretilen klor, önümüzdeki günlerde Ödemiş`in köylerine de verilerek sağlıklı içme suyundan faydalanmalarına katkıda bulunulacaktır."
Kaynak: İHA