Libyalı Yaralılar İstanbul`da Tedavi Altına Alındı

Libya`da yaşanan olaylarda yaralananlar, Genelkurmay Başkanlığı tarafından görevlendirilen askeri bir kargo uçağıyla Bingazi Havalimanı`ndan alınarak İstanbul`a getirildi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı`nın koordinasyonunda, Genelkurmay Başkanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı`nın yürüttüğü ortak çalışmalar neticesinde, Libya`da yaşanan olaylarda yaralanan ve ülkelerinde tedavi imkanı bulunmayan 45 yaralı ve 15 refakatçi, Sağlık Bakanlığı tarafından görevlendirilen 6 sağlık personeli nezaretinde Türkiye`ye getirildi.

Bingazi Havalimanı`ndan, Genelkurmay Başkanlığına ait C - 160 Transall askeri nakliye uçağıyla, saat 16.15`te Libya`dan hareket eden yaralılar, saat 19.30`da İstanbul Atatürk Havalimanı`na ulaştı. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü`ne bağlı ambulanslarla, sağlık görevlileri eşliğinde, Kartal, Pendik, Bağcılar ve Baltalimanı eğitim ve araştırma hastanelerine sevk edildi.

Türkiye`ye gelen yaralıların bazılarının tekbir getirdikleri görülürken, gazetecilerin sorularını yanıtlayan bazı yaralılar, Türkiye`ye olan sevgilerini dile getirerek, teşekkür etti. Yaralılardan birinin ise, daha önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte çekilmiş olduğu bir fotoğrafı yanında getirerek, basın mensuplarına gösterdiği görüldü.

İstanbul İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Ercan Özgül, bugün sabah 09.38`de Genelkurmay`a ait bir uçak Libya`ya giderek, iç çatışmalarda yaralanan kişileri ülkemize getirdiklerini ifade etti. Özgül, "Saat 19.15 sıralarında Atatürk Havalimanı`na inen yaralılar, önceden planladığımız, Sağlık Bakanlığına ait hastanelerde tedavileri için buradan sevkıyatları yapılıyor. 112 ambulans hizmetleri olarak, 42 ambulansımızı burada hazır bulunduruyoruz. Aralarında bir tane çocuk olmak üzere, tamamı erkek 27 hastasedye ile 18 hasta ayakta olmak üzere 45 yaralı İstanbul`a geldi. Tedavileri için planladığımız hastanelere yaralıları yönlendirdik. Bu hastalar için ayrıca 18 refakatçi de geldi. Onları misafirhanelerimizde ağırlayacağız" dedi.

Daha sonra, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü`ne bağlı görevli olarak havalimanına gelen sağlık çalışanları tarafından sedyelerle ambulanslara bindirilen yaralılar, İstanbul genelinde bulunan çeşitli hastanelere götürüldü

Kaynak: İHA