Kazada Yola Fırlayan Çocuk, Ayağa Kalkarak Babasının Yanına Gitti

Kayseri`de kent güvenliğinin sağlanması için kentin değişik yerlerine yerleştirilen mobese kameralarına ilginç görüntüler yansıdı.

Son görüntü, araçlarda emniyet kemerlerinin ne kadar önemli olduğunun en güzel örneği oldu. Kazada, yola fırlayan çocuk bir süre yerde oturdu. Sonra kalktı ve araç içerisindeki babasının yanına gitti.
Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü`nün, şehrin güvenliğini sağlamak için Kent Güvenlik Sistemi kapsamında kullandığı hareketli ve sabit mobese kameraları, kimi zaman ilginç olaylar ve kazaları görüntülüyor. Mobese kayıtları, bir anlık dikkatsizliğin nelere mal olabileceğini ortaya koyuyor. Bu görüntülerden en ilginci, Kadir Has Stadı kavşağında meydana geldi. Işık ihlali yaparak Osman Kavuncu Bulvarı`ndan yeni stat istikametine kontrolsüz bir şekilde seyreden araç, Belsin istikametinde aşırı hız yapan bir başka araçla çarpıştı. Bu kazada, aracın arka koltuğunda oturan ve emniyet kemeri takmayan bir çocuk yola fırladı. Çocuk bir süre yere oturduktan sonra ayağa kalkarak araç içinde bulunan babasının yanına koştu.

Aynı kavşaktaki bir başka trafik kazasında ise bu kez stat istikametinden Kadir Has dış saha istikametine giden bir başka otomobil, Belsin istikametine seyreden bir başka araçla kaza yaptı. Bu kazada sürücüler hafif yaralandı.
Yeni Sanayi DSİ kavşağındaki son kazada ise sanayiden Osman Kavuncu Bulvarı`na ışık ihlali yaparak çıkan bir araç, kavşağa kontrolsüz ve aşırı hızla giren bir başka araçla çarpıştı. Sanayiden çıkan araç, yolun karşısında kırmızı ışıkta bekleyen araçlardan birine çarparak durabildi. İki araç hurdaya döndü.