Kemeraltı Balıkçılar Çarşısı`nın Yıkım İhalesi Yapıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, içinde perakende balıkçılar çarşısının da bulunduğu Kemeraltı’ndaki Taşçılariçi Katlı Otoparkı`nın yıkım ihalesini yaptı.

Kemeraltı Balıkçılar Çarşısı`nın Yıkım İhalesi Yapıldı
İhaleye sekiz firma katıldı. Yer tesliminin ardından otopark, 30 gün içinde yıkılacak. Ortaya çıkan alanda yeni meydan düzenlemesiyle birlikte balık satış birimleri, balık pişiricileri ve lokantalar inşa edilecek.

Yeni projenin uygulanabilmesi amacıyla Büyükşehir Belediyesi’nin mülkiyetindeki otoparkın tahliye işlemleri tamamlandı. Belediyenin talebi ve Bakanlar Kurulu’nun 2007 tarihli kararıyla yenileme alanı olarak ilan edilen Kemeraltı’nın 866, 871, 874 ve 876 sokaklar arasında kalan bölgesinde uygulanacak yeni proje için ön projeler oluşturularak, İzmir 1 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’na gönderildi.

Söz konusu otoparkın yıkılmasıyla oluşturulacak yeni mekanların, bölgede yeni bir toplanma ve buluşma yeri olacağını belirten Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, gece yaşantısına da katkıda bulunmasının hedeflendiğini bildirdi. Alanın şehir ve mimari niteliğini arttırmak ve devam eden sokak sağlıklılaştırma projeleriyle bütünlük sağlayan güçlü bir merkez oluşturmak amacıyla geliştirilmiş iki avan proje tasarlandığını hatırlatan yetkilileri balık satış birimleri, balık pişiricileri, lokantalar ve meydan, sokak, avlu gibi geniş kamu alanlarına yer verildiğini açıkladı.