Kargı Kültür Evi ve Yöresel Ürünler Pazarı Hizmete Açıldı

Çorum`un Kargı ilçesinde yöresel ve el sanatları ürünlerinin sergilenmesi amacıyla kurulan Kültür Evi ve Yöresel ürünler Pazarı hizmete açıldı.

Kargı Kültür Evi ve Yöresel Ürünler Pazarı Hizmete Açıldı
D-100 karayolu üzerinde bir firmaya ait dinlenme tesislerindeki Kültür Evi ve Yöresel Ürünler Pazarı`nın açılışına Çorum Valisi Nurullah Çakır, Garnizon Komutanı Jnd. Alb. Hakan Saraç, Kargı Kaymakamı Tolga Kamil Ersöz, Kargı Belediye Başkanı Ahmet Hamdi Akpınar, daire müdürleri ve davetliler katıldı. Kargı Kaymakamı Tolga Kamil Ersöz, kültür evinin bulunduğu dinlenme tesislere günlük 6 ila 7 bin ziyaretçinin geldiğini belirterek, bunun hem ilçenin hem de ilçenin sahip olduğu yöresel değerlerin tanıtımına büyük katkı sunacağını söyledi

Vali Nurullah Çakır ise, Kargı`nın çok sayıda değere sahip olduğunu belirterek, bu değerlerin gelecek nesillere taşımanın en büyük görevleri olduğunu söyledi. Kargı`nın Karadeniz destinasyonu içinde önemli bir yere sahip olduğunu dile getiren Vali Çakır, bundan sonraki süreçte ürün çeşitliliğinin artırılması için çağrıda bulundu. Yapılan konuşmaların ardından Vali Nurullah Çakır, kestiği açılış kurdelesi ile Kültür Evi ve Yöresel Ürünler Pazarı`nı hizmete açtı. Kültür evini gezen davetlilere, satışa sunulan ürünler hakkında bilgi verildi.
Kaynak: İHA