Balyoz Davasında Sanık Yakınlarının `batum` İlgisi

Balyoz davasında tutuklu yargılanan sanıkların yakınlarının, davayı izlemek için Silivri`ye giden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekillerinden Süheyl Batum`a gösterdikleri ilgi dikkat çekti.

Daha önce Balyoz davasına ilgi göstermeyen CHP`li vekiller, genel seçimlerde milletvekili seçilen Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay`ın tahliye taleplerinin reddedilmesinden sonra Balyoz davasına da izleyici olarak katılmaya başladı. Balyoz davasında da tıpkı Ergenekon davasındaki gibi tahliye talebi reddedilen MHP milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan bulunuyor.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Balyoz davasının 43`üncü duruşmasında eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına ile Balyoz Darbe planını hazırladığı ileri sürülen eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan`ın da aralarında bulunduğu 136 tutuklu sanık ile 15 tutuksuz sanık hazır bulundu.

Duruşmaya izleyici olarak katılan milletvekillerinden Umut Oran daha ziyade izleyici bölümünde oturan sanık yakınlarının arasında, onlarla sohbet etmeyi tercih ederken Sühely Batum`un, izleyici ve sanık bölümlerinin arasında ayak üstü tutuklu sanık eşleri ile sohbet ettikleri gözlendi. Sanık yakınlarının Batum`un etrafını çevirdikleri ve yoğun ilgi gösterdikleri dikkat çekti. Batum ile Oran, duruşma başlamadan hemen önce tutuklu sanık bölümünün yanına giderek bazı sanıklar ile tokalaşıp selamlaştı. Bazı sanıkların, yargılama sürecine ilişkin sorunlarını anlattıkları gözlendi. Batumn, bu taleplere "Tamam ben onu not aldım." karşılığını verdi. Duruşmanın başlaması ile Batum ve Oran, sanık avukatlarının bulunduğu bölümde en son masalarda oturarak duruşmayı izledi.

Sanıklar ile avukatların kimlik yoklamalarının ardından, dünkü oturuma katılmadıkları için taleplerini mahkemeye sunamayan sanıklar ile avukatlarına söz verildi. Taleplerin alınması ile duruşmaya devam ediliyor.