Abd`de Kasırgadan Kaçış Hazırlıkları Sürüyor

Bir haftadır gündemde olan Irene kasırgası için bölge halkı seferberlik içine girmiş durumda.

Abd`de Kasırgadan Kaçış Hazırlıkları Sürüyor
New York, Maryland, Delaware, North Carolina, Washington ve çevre eyaletlerin bulunduğu Atlantik okyanusuna yakın yerlerde iki gün içerisinde beklenen büyük fırtına tüm halkta korku ve tedirginliğe yol açtı.

Maryland eyaletinin en gözde turistik bölgesi olan ve her sene binlerce turist ağırlayan Ocean City şehri şuan adeta bir hayalet şehri andırıyor. Okyanus kıyısında ve iç bölgelerde iş yeri sahipleri dükkânlarına zarar gelmemesi için büyük suntalarla camlarını kaplayıp kapıların altlarına kum torbaları yerleştiriyorlar. Yetkililer bölgede kalınmaması için uyarılar vererek gerekli güvenlik önlemlerini alıyorlar

Bütün turistlerin ani bir şekilde şehri terk ettiğini belirten bir iş yeri sahibi, "Kasırganın hafta sonuna denk gelmesi bizi kazanç bakımından daha da etkiledi. Kasırganın yarın geleceğini tahmin ediyorum, büyük ihtimalle Pazar günü sona erer. Şehirde binlerce insan var ve onların buradan çıkarılması gerekiyor" dedi.

16 yıldır restaurant işleten Robert Layton, "Hiçbir zaman buradan uzaklaşmadım ve her fırtınada ailecek buradaydık. Bundan önceki fırtınalarda evimizde ve işyerimizde su basması, çatı yıkılması gibi hasarlar meydana geldi. Böyle olaylar işlerimizi de haliyle çok etkiliyor" şeklinde konuştu.

Hilton otelde çalışan Steve Wheeler ise, "Doğrusunu söylemek gerekirse bu fırtınanın bir an önce gitmesi umudumuz. Bir sürü insan şehri terk etmekte, şu anda da önlem için hazırlıklarımızı yapıyoruz" ifadelerini kullandı

Kaynak: İHA