Arkadaşına Yetişmek İsterken Otomobille Ağaca Çarptı

Konya`da arkadaşına yetişmek için otomobille hız yapan üniversiteli gencin kullandığı otomobil, sollama sırasında karşısına çıkan otomobile çarpmamak için yapılan manevra sonucu kontrolden çıkarak kaldırımdaki ağaca çarptı.

Arkadaşına Yetişmek İsterken Otomobille Ağaca Çarptı
Kazada yaralanan sürücü ile itfaiye ekipleri tarafından sıkıştığı yerden kurtarılan arkadaşı hastaneye kaldırıldı. Kaza, saat 00.30 sıralarında merkez Meram ilçesi Yaka Meram Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, arkadaşlarıyla birlikte gezdikten sonra 06 BA 0066 plakalı otomobille Meram son duraktan şehir merkezi istikametine giden üniversite öğrencisi Oğuzcan Gedikoğlu, önlerinde başka bir otomobille seyir halinde olan arkadaşına yetişmek için gaza bastı. Oğuzcan Gedikoğlu, arkadaşlarıyla arasındaki mesafeyi kapatmak için sollama yapmak isteyince karşı istikametten gelen başka bir otomobillekarşılaştı. Karşısına çıkan araca çarpmamak için sola doğru manevra yapan sürücü, direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobille kaldırımda bulunan ağaca çarptı. Kazada sürücü Oğuzcan Gedikoğlu ile yanında bulunan arkadaşı Onur Işıkoğlu (19) yaralandı. Araçtan sağlık görevlileri ve vatandaşlar tarafından çıkarılan sürücü ambulansa alınırken, araçta sıkışan Onur Işıkoğlu için itfaiyeye haber verildi. Sağlık görevlileri ve polis tarafından sıkıştığı yerden çıkarılmaya çalışılan Onur Işıkoğlu, itfaiyeninde müdahalesiyle sıkıştığı yerden kurtarıldı. Sedyeye alındıktan sonra ambulansa taşınan Onur Işıkoğlu Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi`ne, sürücü ise özel bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı

Kazadan sonra olay yerine gelen sürücünün yakınları, yaralanan çocukları hakkında bilgi almaya çalıştı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Kaynak: İHA