(özel Haber) Altın Rekora Koşuyor İmitasyonu Yok Satıyor

Altın fiyatlarındaki rekor artış sebebiyle altın görünümlü imitasyon aksesuarlara talep arttı.

(özel Haber) Altın Rekora Koşuyor İmitasyonu Yok Satıyor
Dar gelirli vatandaşlar, `çakma` diye tabir edilen garantili bilezik, kolye ve burmalara ilgi gösterirken, bazı kadınlar çalınma korkusuyla imitasyon takıları tercih ediyor.

Altın fiyatlarındaki rekor artış sürerken bu durum imitasyon takılara rağbeti artırdı. 1 gram altın 108,5 TL seviyesine ulaşırken, kuyumcular durgun günler yaşıyor. Altındaki inanılmaz yükseliş sebebiyle dar gelirli vatandaşlar Hindistan menşeli siyahlanmayan takılara ilgi gösteriyor. 4 TL ila 20 TL arasında satılan taklit altın takılar yok satarken imitasyon ziynet eşyaları vatandaşın kesesine daha uygun geliyor. Altın renkli takılarının satışlarından memnun olduklarını ifade eden bijuteri sahibi Meralİşinibilir, vatandaşların altın fiyatlarındaki yükseliş sebebiyle sahtesine daha çok ilgi gösterdiğini kaydetti.

Son 1-2 ay içerisinde vatandaşların imitasyon takılara rağbet gösterdiğini belirten İşinibilir, "Bizim sattıklarımız 2 yıl garantili ve kesinlikle kararma yapmayan türden. Sattığımız imitasyon altınlar birebir kuyumcu modelleridir. Gerçeğinden asla ayırt edemezsiniz. Ben bile bazen taktığım gerçek mi imitasyon mu diye şaşırıyorum. Artık insanlarımız imitasyonuna yönelmek zorunda kaldı" dedi. 45 TL`YE İMİTASYON SET İmitasyon takılarla gerçeğini ayırt etmenin zor olduğunu kaydeden İşinibilir, 45 TL`ye Trabzon set görünümlü imitasyon takılar sattıklarını ifade etti. İşinibilir, "Bu setin gerçeği 5 bin TL. Müşteriler tarafından yoğun ilgi görüyor. Özellikle nişanlı çiftler alıyorlar ve hiç yadırganmadan takıyorlar. Bileziklerin fiyatları 4 lira ile 20 lira arasında değişiyor. Bir kişi müşterimiz bize anısını anlattı. Onun düğününde sahte bilezik takmışlar. Şimdi takan kişinin de düğünü var ben de ona aynındantakarak çektiğim üzüntüyü ona yaşatacağım şeklinde söylemişti. Bunun gibi çok örnek duyuyoruz" diye konuştu

"ALTIN DAHA DA YÜKSELEBİLİR" Bursa Kuyumcular Odası Başkanı Rıdvan Şen, gramı 100 TL`nin üzerine çıkan altının satışlarında gözle görülür bir düşüş olduğunu belirterek, altın fiyatlarının geleceği ile ilgili tahmin etmekte zorluk yaşadıklarını ifade etti. Şen, "Altının ilerisini göremiyoruz. Altındaki bu artış vatandaşı da zor durumda bıraktı. Altının daha da yükselebileceği düşünülüyor. Durma noktasına gelen satışlarımızın canlanması için bir düşüş bekliyoruz" şeklinde konuştu.
Kaynak: İHA