Meclis açılmadan Uzlaşma Komisyonunu toplayabiliriz

TBMM Başkanı Çiçek, CHP ve MHP liderleri ile yaptığı görüşmelerin ardından yeni anayasa sürecinde partiler arası Uzlaşma Komisyonu için Meclis açılmadan da çağrı yapabileceklerini söyledi.

Meclis açılmadan Uzlaşma Komisyonunu toplayabiliriz
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, yeni anayasanın bir uzlaşma komisyonu aracılığıyla yapılması noktasında bir genel yaklaşım olduğunu memnuniyetle gördüğünü söyledi. Çiçek, Yeni anayasa için siyasi partilerin görüşlerin almak ve Uzlaşma Komisyonu kurulabilmesi için nabız yoklamak amacıyla dün CHP lideri Kılıçdaroğlu" href="https://www.beyazgazete.com/kemal-kilicdaroglu.html">Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Devlet Bahçeli ile görüştü. Çiçek, yeni anayasa görüşme maratonuna dün ilk olarak CHP lideri ile başladı. Kılıçdaroğlu ile bir buçuk saat görüşen Çiçek daha sonra da MHP lider Devlet Bahçeli ile bir araya geldi. Görüşmelerin ardından basının karşısına geçen Çiçek, ‘’Bir uzlaşma komisyonu aracılığıyla bu düzenlemelerin yapılması noktasında bir genel yaklaşım olduğunu memnuniyetle gördüm’’ dedi. Meclis Başkanı olarak zaten kendisinin de ‘’İçe dönük bir çalışmayı yaptığını’’ bildiren Çiçek, ‘’Bayram sonrası bu alanda daha somut gelişmeler olabilecektir. TBMM ümit ederim ki bu dönem milletimizin geniş mutabakatıyla siyasi partilerimizin yoğun çaba ve mutabakatıyla yeni bir anayasayı milletimize armağan edebilecektir. Bu, hem milletimizin beklentisidir hem de bizim görevimizdir’’ dedi. Çiçek, bir gazetecinin, “Bayram sonrası Meclis açılmadan bir uzlaşma komisyonu çağrınız olabilir mi?’’ sorusunu, ‘’Olabilir’’ diye yanıtladı. Çiçek, ‘’BDP’ye bir ziyaretiniz olur mu?’’ sorusuna, ‘’Ben daha evvel bu konulardaki düşüncemi söyledim. Ben bu noktada görevimin, sorumluluğumun gereği neyse onu bugüne kadar yaptım, bundan sonra da yaparım’’ karşılığını verdi.

CHP komisyona üye verecek

TBMM Başkanı ile yaptığı görüşmenin ardından konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu" href="https://www.beyazgazete.com/kemal-kilicdaroglu.html">Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir uzlaşma komisyonu kurulması halinde katkıda bulunacaklarını ilettiği öğrenildi. Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın, mektupla randevu talep edeceği yönündeki haberlerle ilgili soruya, ‘Mektuba gerek yok. Eğer gelmek isterse özel kalemler görüşürler, takvim ayarlarlar ona göre görüşülür. Ama Sayın Başbakan ille de ‘mektup yazacağım’ diyorsa, mektup da yazabilir’’ yanıtını verdi.MHP lideri Devlet Bahçeli ise Çiçek’in kendilerine iade-i ziyaret yaptığını belirterek, ‘’Türkiye’nin gündemini meşgul eden Anayasa çalışmalarıyla ilgili geleceğe yönelik nasıl bir çalışma programı ortaya konabilir, o konuda çok özel düşüncelerimizi bildirmiş olduk’’ dedi.